top of page
  • Skribentens bildSören

Wetzlar - vad gör man här?

Det är en kort sträcka från Koblenz till Wetzlar. Vi hade för första gången under vår resa förbokat en plats på en camping. Det är en liten camping i Wetzlar som under våren "blivit med" ny ägare. En ung man som verkligen jobbar för att få ordning på stället. Toa och dusch var bland de bättre vi sett, använt men fräscht.

Leitz World för fotointresserade

Varför i hela friden ska man åka till Wetzlar? Vad gör man där? Alla som är fotointresserade vet nog... Här ligger Leitz World och fabriken som tillverkar Leica.


Nu kan man ana varför vi åkt hit

Leitz World ligger högt upp på en kulle utanför stan. För ta oss dit kom våra favorittransportmedel cyklarna fram. Det var rejäla backar på vägen dit, men en behaglig resa hem.

På museet såg vi fyra olika utsättningar. Tre av dem med helt underbara fotografier som har sitt ursprung i reportage. En av fotograferna är Thomas Hoepker som bl a följde Muhamed Ali under en tid. Många kända bilder på "The Greatest" är tagna av Hoepker. En annan del av utställningen var uppbyggd som en skildring av livet som reportagefotograf. Bilder från flera tidsepoker och fotografer som jobbat med olika Leica-modeller. Du har, garanterat, sett flera bilder tagna av dessa duktiga fotografer med sina ikoniska kameror.
Vi tittade förstås in i shopen också. Butiken erbjuder hela Leicas nuvarande sortiment. För en sann Leica-fan var det som att komma in i en godisbutik.


Mitt intresse för svartvita bilder har funnits så länge jag fotat och jag har alltid närt en dröm om en Leica Monochrom, dvs en kamera som bara tar svart/vita bilder. En duktig, insatt och intresserad säljare visade och berättade tålmodigt om Leicas produkter. När han kom till Leica Monochrom såg Qui att det var något särskilt som hände i mig...


Qui har också blivit lite fotoitresserad och tanken var att hitta en kompaktkamera till henne. Vi hade hittat en på Media Markt, men eftersom vi skulle till Leitz World väntade vi med eventuella investeringar... Nu stod vi där och jag höll i min drömkamera - och det syntes tydligen. Qui hittade snabbt en "lösning" till bådas våra kameradrömmar. Jag köper en Leica Q2 Monochrom och hon ärver min Leica Q2. Fullständigt galen idé. Men, "when in Wetzlar" varför ska man inte slå till?


Nu är vi två som fotar, jag i svart och vitt och Qui mest i färg. En paradox i detta äventyr var att det inte blev så värst mycket bilder Wetzlar. Man måste ju kolla in sin nya kamera.


Här kommer i alla fall, som vanligt, några av bilderna. Håll till godo:Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page