top of page
  • Skribentens bildSören

Vi mötte Victor, det läcker i bilen och trista evenemang - men solen skiner

Uppdaterat: 13 maj 2022

Väl i Stockholm, på Tantolundens Ställplats, hade vi eftermiddagen och fredagskvällen för oss själva. Det blev en lång promenad över Söder och genom centrum. Blev tvungna att stanna för en öl på Zum Fransiscaner som hade expanderat sedan sist. Bakfickan är en trevlig Pub med gott färsköl.

På lördagen var det dags att träffa barnbarn med familj. Victor var på sitt allra bästa humör. Det är en alltid kul att träffa barnbarn, men särskilt att träffa honom för första gången. Med två duktiga storebröder kommer Victor snabbt lära sig såväl bus som nyttiga saker. Det blev en god middag och vi gjorde tidig kväll. Det var fotbollsmatch på söndag morgon.

Vem e du? undrar Victor

Mässor och museer

Vi besökte Kistamässan på söndagen. Det var en besvikelse. Vi söker inte ny bil, men hade hoppats på en del utställare av tillbehör och liknande. Vi lämnade snart med fetaost och oliver, typiska husbils-tillbehör.

att uteslutande visa fotokonst av det abstrakta slaget är nonchalant mot de som vill se fotografers verk utan manipulering
Qui på Fotografiska

Nästa besvikelse var Fotografiska museet. Efter att ha betalat över 500 för entré var det dags att köa en kort stund för att få ett bord i matsalen. Menyn var några få och med delvis obegripliga rätter. Det blev pizza som får godkänt. det var kreativt tillagade och smakade helt ok. Ölen var bäst. Ytterligare nästan 500. Utställningarna var den stora besvikelsen. Hade vi varit på moderna museet hade jag accepterat kuratorns val. Men att uteslutande visa fotokonst av det abstrakta slaget är nonchalant mot de som vill se fotografers verk utan manipulering via Photoshop, grovkorniga filmrullar och annat de hittat på. Tjuvlyssnade på en guide som pratade till en grupp fiollådor, så pretentiöst att man tyckte synd om gruppen. Jag måste ha blivit gammal gubbe som gillar att ta kort och inte begriper finessen med de verk som erbjöds ögat.


Bilen har börjat läcka vatten

Vi har sedan en tid noterat att det är blött under bilen. Vid ett tidigare tillfälle hade jag tankat för mycket vatten så det rann över. Så jag trodde det var problemet. Men vi har sett det mer och mer. Mätaren för gråvattnet visar noll fast färskvattentanken ät nästan tom. På söndagen var det rejäl pöl utanför bilen. Efter lite letande ser jag att det är en stor vattenpöl i lasturymmet på sidan. Vatten rinner ut under batterierna och all annan elinstallation.

Nu har vi inget avlopp utan vi får använda hinkar för att inget mer vatten ska rinna ut i dubbelgolvet. Det blir undersökning och åtgärd på måndag i Örkelljunga.


Vidare söderut

På måndagen drog vi till Sigtuna för att hälsa på goda vänner. Det blev en heldag med både lunch och middag. Vi fann en jättebra parkeringsplats alldeles vi vattnet. Gratis är alltid bra, tack Sigtuna.

Fricamping i Sigtuna

Tisdagen blev för mycket köra bil. Men till slut hamnade vi i Trosa Småbåtshamn. En helt ok plats för 140 kronor. All service var avstängd för säsongen tror jag, men vad gör det när solen skiner. Man bli glad.



Småbåtshamnen i Trosa


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page