top of page
  • Skribentens bildSören

Vi blev överfallna - av hösten

Vi flyttade oss längre ner i Moseldalen och hamnade i Reil. I somras cyklade vi förbi ställplatsen där och tyckte den låg perfekt. Nu hittade vi en plats med nosen rakt ut mot vattnet. Den första natten blev ganska kylig och morgonen var råkall och mulen.


Vädret blev tack och lov snabbt bättre och vi tog en promenad i byn. Dagen därpå fick vi oss en längre cykeltur i det varma solskenet.

Vi träffade några svenskar som vi förstod hade varit i Reil ofta. Det är uppenbarligen fler än vi som gillar Moseldalen.


Väderutsikterna för de kommande dagarna i Mosel såg inte strålande ut. Dåligt väder vill vi slippa, alltså drog vi vidare och tog sikte på Alsace. Med utgångspunkt från väderutsikterna valde vi till slut Sélestat som ett stopp på vägen söderut.


Även här fick vi några rejäla skurar. När det regnar på natten vaknar man lätt när det smattrar på taket. Mysigt, men sedan är det svårt att somna om. Vi hade hoppats på väder för en längre cykeltur, men fick nöjde oss med att promenera i staden. Sélestat är en gemytlig plats som förmodligen blir ännu bättre i sol och värme.


Prognosen för de kommande dagarna hade blivit ännu sämre. Vi bestämde oss därför att köra några timmar söder ut, i riktning mot Bourgogne. Vi hamnade i Baume-les-Dames som ligger vid floden Doubs. Som tur var, kom vi fram tidigt på eftermiddagen. Ställplatsen är populär och varje kväll är det fullspikat. Så blev det även denna kväll.


Vi har gnällt rejält över allt regnande. Men, det skulle bli värre. Tro mig, eller kolla själv.Det var länge sedan vi upplevt ett så kraftigt regn. Tur som tokiga hann vi precis gå till en närliggande affär för att handla innan himlen öppnade sig helt. Det regnade oavbrutet resten av dagen och stora delar av natten. Så, vi fortsätter gnälla om vädret.


Följande två dagar blev snarlika. Vi planerade för att hinna våra aktiviteter mellan ösregnen. Ett besök i den tysta stan och även en cykeltur utmed Doubs lyckades vi ta oss igenom torrskodda.Som framgår av rubriken på det här inlägget, har vi överfallits av hösten. Under cykelturen längs med Doubs, var temperaturen kring 10 grader. Handskar hade varit på sin plats. Det blir kallt om "tassarna". Dunvästarna kom fram i alla fall och gjorde god nytta. Vi som hade sett fram emot sensommarväder under resan mot Italien...


Framöver får det nog bli lite längre förflyttningar så att vi snabbare kommer närmare varmare nejder. Hur det blir med det får vi berätta om i nästa vecka.


Här kommer lite bilder som vanligt.


Rail

Sélestat

Baume-les-Dames

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page