top of page
  • Skribentens bildSören

Våren i Prag - väntar till senare

Uppdaterat: 6 sep. 2022

Sedan vi började tala om att leva i en husbil på heltid sade att vi vill möta våren i Prag. Vi mötte en fantastisk stad men våren lyste med sin frånvaro. Att uppleva några varma vårdagar här får vänta till en annan gång.

Man blir överväldigad av hur mycket staden har att erbjuda. Vi är inga proffsturister så vi fokuserade på att se de mest omtalade platserna. Vi började i gamla stan och fick lite vårsol i några timmar. Efter ett tag kände vi att det behövdes mat och vi tog första bästa turistfällan. Bra timing visade sig när regnet öste ner under hela måltiden. Vi hade satt oss precis vid stadshuset med sitt berömda klockspel. Varje heltimme samlas folk för att se de olika figurerna visa sig.

Vi lyckades välja rätt turistfälla


Det är skönt att bara promenera omkring utan en strikt plan. Gamla staden har mysiga gator och små torg. En och annan butik för alkohol och canabis finns det också.Följande dag tog vi den långa turen upp till slottet över Karlsbron, ännu ett måste. Man blir hungrig av att klättra upp för berget och vi provade traditionell tjeckisk mat. Så, nu har vi klarat av det och behöver inte prova igen. Totalt gick vi över 15 km och till kvällen kändes det i benen. Tidig kväll med vin och tv.
Så, idag den tredje dagen i Prague använde vi för att vila våra trötta ben och fötter och till hushållssysslor. Som i alla hem behöver man städa emellanåt. Nu när Hemmet fått en ordentlig storstädning sitter vi och njuter av utsikten av floden Vltava och vad som pågår där. Modiga unga människor som badar och många som tränar rodd. Så snyggt att se proffsiga roddare - de lugna, långa roddtagen. Det ser så lugnt och lätt ut, men man vet hur hårt hela kroppen får jobba.

Som vanligt lite bilder att titta på, så ses vi vid nästa ställplats.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page