top of page
  • Skribentens bildSören

Två veckor med gamla och nya minnen

Under våra drygt sju år i Portugal skapade vi relationer med både människor och till platser. Alentejo, det stora landskapet i söder blev särskilt viktigt för Qui. Under flera år var Beja och senare Equi-resort Courela da Vala utanför Grandola hennes och hästarnas retreats. För Sören var det mycket som kretsade kring golfen och många av banorna inom en timme från Lissabon. Vi hade en fantastiskt liv där.

Första stopp på vägen mot Lissabon/Cascais, var hos Angelique och Miguel med familj. De köpte en gård för några år sedan och har utvecklat den till ett litet hästmecka. Här tränar de hästar till Grand Prix och föder upp hästar för framtiden. Mycket har hänt sedan vi sågs sist. Angelique och Miguel har hunnit få två underbara ungar. Gården har de utvecklat bit för bit. Det var så roligt att se vad de åstadkommit hittills och det ska bli så kul att följa dem framöver. För, helt säkert är att de kommer att jobba mot sina drömmars mål. Är det några som inte väjer för hårt jobb och som är väldigt väl värda framgång så är det Angelique och Miguel.


Efter några nätter på Equi-resort Courela da Vala utanför Grandola, drog vi vidare till gamla hemtrakter, Cascais. Vår tillfälliga boning blev campingplatsen vid Dom Carlos. Den ligger med utsikt över havet nära Guincho-stranden. Läget är fantastiskt och campingen har allt man behöver.


Vi roade oss med att återbesöka platser där vi spenderat tid. Passade på att äta god mat på ställen vi gillar. Träffade människor vi umgåtts med som är kvar i området.


Sören överraskade golfgänget i baren på gamla klubben efter en tävling. Det blev några öl och "lite ljug" om fina resultat på banan. Qui besökte stallen i både Quinta da Marinha och Dom Carlos där hästarna stått uppstallade i olika perioder. Det mesta var sig likt, men ändå inte.


Vi blev bjudna till Christina och Bosse som bor i vår tidigare hemby, Almoçageme, precis norr om Cabo da Roca. Att åka vägen dit från Cascais med den underbara utsikten var ett kärt återseende. Qui åkte dagligen den vackra vägsträckan till och från stallet under den tid som vi bodde i Almocageme. Vardagslyx!Vi fick också en pratstund med en av våra fd grannar och såg “vårt" hus från utsidan. Nästa gång vi kommer till Almocageme kanske vi bor hos grannen som byggt och numera driver ett väldigt fint Air B&B som gränsar till vårt kära gamla hus.Under vår tid i Portugal var två “Hugos” viktiga personer i våra liv. "PT-Hugo" tränade vi med två gånger i veckan under många år. Vi blev vänner och håller fortfarande kontakt. “Hår-Hugo” fixade Quis hår i stort sett alla år vi bodde i Portugal. Sedan vi flyttade har han öppnat en egen salong i Lissabon, “Ferragial".PT-Hugo, med fru Marisa och dotter Laura hann vi spendera lite tid med under våra dagar i Cascais. Ett besök i Lissabon med klippning i “Hår-Hugos” nya salong, hanns också med.Men, sedan blev det lite halvbrått att styra kosan mot Sverige. Både Sören och bilen är i behov av “service" och kallelse för Sörens del är att förvänta under “tidig vår”. Mer specifika besked än så kan vi inte få, så Sverige… Here we come!


Här är fler bilder:


Equi-resort Courela da Vala

Cascais

Lissabon


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page