top of page
  • Skribentens bildSören

Tre dagar i Stralsund

Vi lämnade Sverige för vår första kontinentresa. För att chocken inte skulle bli för stor valde vi gamla svenskbygder. Denna del av Pommern var svenskt från 1648 till 1815 i olika former, läs mer om det här. Vi hade inte det bästa vädret så fotografierna blev inte många.


När vi kom fram var det 24 grader och de flesta gick i kortbyxor. Men vi kände redan på kvällen att kallfronten från Sverige var på väg. Men vi fick oss en bira på torget mitt i stan och en skön promenad efter en hel dag i stillhet. Färjan från Trelleborg till Rostock var lite försenad, men vi bryr oss inte. Vår framme i Tyskland var det bara en dryg timme till Stralsund. Vi hade som första alternativ en ställplats nära centrum alldeles vid bron till Rügen.

Lite mys på stan

Caravanstellplatz an der Rügenbrücke är utmärkt. Servicehuset är rent och fräscht. Vi kan rekommendera platsen när ni vill se staden inte utsikten. De har ett pris per dygn men sedan betalar man för övriga tjänster som el, vatten och dusch. Helt ok tycker jag, men se till att ha med mynt. Ett råd vi fick av Reiselinda på Youtube, kolla här. De berättar i övrigt om hur det funkar i Tyskland, lite lång video men värd att lyssna på.

Caravanstellplatz an der Rügenbrücke

Vi gav oss ut på en cykeltur. Först hade vi tänkt oss inåt landet, men vi valde att åka ut på Rügen, misstag denna dag. Det var mulet och blåsigt.

38 kilometre med samma sceneri

För att komma över till ön är det en lång bro och sedan är det långa platta vägar. Lite som att cykla på Söderslätt. Det blev mest jobbigt så vi vände efter ett tag. Ändå blev det nästan fyra mil innan vi var tillbaka. På kvällen cyklade vi in till stan för en drink och sedan vilade vi ut framför teven.

Två olika Rügenbrücke

När vi vaknade på Långfredagen var det ösregn och utsikterna för dagen var dåliga. Vi bestämde oss för att dra oss närmare Berlin.


Häng med så får du veta mer.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page