top of page
  • Skribentens bildSören

Tre dagar i München - våren visar sig

Uppdaterat: 30 apr. 2022

Vi lämnade Kelheim i ösregn som följde med till München, perfekt resdag. Vi hade en del tvätt och valde campingplats med tvättmaskin. Det blev eftermiddagens aktivitet.


Första dagen blev helt fokuserad på centrala München. Det är en stor stad så man vår välja sina slag, vi valde centrum. Cykelturen var endast 6,5 km på separata cykelbanor 90 procent av sträckan. Det är suveränt enkelt att ta sig fram i stan på detta sätt. Vi tog sikte på Marienplatz och hamnade vid Viktualienmarkt, en underbar daglige marknad med färskvaror och matställen. Här ser man verkligen kvalitetsskillnaden på svenska och kontinentala grönsaker. Även det importerade är betydligt bättre. Varför ska det vara så? Att få en ananas till Stockholm kan väl inte vara svårare än hit. Skärpning inköparna på ICA och Coop m.fl..


På torsdagen besökte vi Dachau Koncentrationsläger. En cykeltur på ca 50 km fram och tillbaka. Våren hade bestämt sig att visa sig från sin bästa sida. En helt underbar tur i solen blev det.

Besöket i Dachau blev tungt för sinnet. Själv har jag alltid intresserat mig för andra världskriget, men att se platser i verkligheten som man läst om gör intryck. Att människor kan göra så mot varandra är ofattbart. Men, nu ser vi igen hur det kan ske nära oss. Ryssarnas idiotiska ambition som stormakt har skapat ett motsvarande lidande ännu an gäng. Vi behöver bli påminda om hur galet det kan bli med maktfullkomliga diktatorer uppfylld av sin egen verklighet. Är du i München så ge dig tid för att besöka Dachau.Vi drar vidare mot Österrike. Det blir andra bilder i nästa inlägg, men håll tillgodo med München och framförallt Dachau så länge.
Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page