top of page
  • Skribentens bildSören

Syracusa

Sörens bror hade indikerat att det kan vara lite knepigt att nå hamnen i Villa San Giovanni där båten till Messina avgår. Men den självsäkre lillebrorsan hade fixat med biljett online för att slippa eventuella biljettköer och åka direkt till hamnen.

Det stämmer att det är knepigt att ta sig till hamnen med stor bil. Om man dessutom inte lyckas med att ordna med biljetten online så får man vända och göra om och göra rätt. Det blev några extra timmar för att finna biljettförmedlarens kontor; vilket vi inte kunde finna trots vi körde runt med husbilen i staden. Till slut fick vi hjälp av en polis som knappade in rätt adress i Quis iPhone. Vi kunde köpa biljett och komma iväg.

Väl iland på andra sidan i Messina fick vi stifta bekantskap med den Sicilianska körstilen. Bra med stor bil, för här gäller djungelns lag - störst går först. När vi väl kom ut på motorvägen var det enkelt att komma till Syracusa.


Vi hade valt en camping strax utanför stan. De ställplatser vi sett på bild lockade inte alls. Det var en privat camping med pool och "naturtomter" för alla bilar. Vi kom lite väl nära naturen intill fårhagen och alla flugorna. Starten på Sicilien hade inte börjat riktigt som vi önskat. Nåväl det är bara att "gilla läget".Kommunikationerna intill Syraccsa är en lokal buss med en hållplats en knapp kilometer bort. Till Syracusa är det cirka fem kilometer och vi funderade på cykel, men droppade den tanken. Bussen skulle komma först om 50 minuter så vi valde att ta till fötterna. Det blev en intressant promenad i väggrenen.


Syracusa är en vacker stad med anor från grekiska antiken. Vi nöjde oss med att studera den nutida historien och vandrade runt i centrum i sommarvärmen. Tillbaka till hemmet blev det en taxi, vi kunde förmå oss att leta rätt på busstationen eller gå tillbaka.

Du kanske märker att undertonen i denna berättelse andas viss besvikelse. Då har du läst rätt. Starten på Sicilien blev väl inte det bästa. Men vi får köra vidare så blir det säkert bättre. Häng med så får du veta.

Här kommer fler bilder från Syracusa:Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page