top of page
  • Skribentens bildSören

Sydlig premiärtur - solen skiner på vissa av oss

Uppdaterat: 1 mars 2022

Vi behöver träna och lära oss hur husbilen fungerar i olika situationer innan vi påbörjar livet i husbil på heltid. Vi tog en tur till Smygehuk och parkerade som enda bil denna söndagskväll.


Vi började dagen med att besöka Camilla och Stefan med familj i Klågerup. De bjöd på en god lunch så riklig att vi aldrig kom att prova köket. Vi var allt för mätta för middag.


Ställplatsen vid Smygehuk är enkel och mest på gräs. Vi hittade en liten plats på grus som vi valde. Ville inte prova gräset och riskera att fastna. Det är väldigt blött i Skåne just nu,


Bilen ser ut att sköta sig men börjar bli smutsig. Vi vill prova så mycket som möjligt innan vi senare i vår drar utomlands. Gäller att få med eventuella garantiåtgärder om det dyker upp saker. Vi har en kortare lista på några mindre grejor, men inga allvarliga än så länge.


Vi tog en kortare kvällspromenad runt udden och fyren. Även om det var 3 grader så kändes det inte allt för kallt. Inte så mycket att göra en söndassgkväll under vintern. Vi hoppas det finns mer liv och rörelse när man kommer söderut under våren.


Efter över sju år i Portugal saknar vi gatulivet även en söndag i februari. Det finns inte i Sverige och det beror inte bara på klimatet.


Nåja, snart kommer man klaga på att man inte får plats vare sig på ställplatser eller på restauranger.


Vi vaknade efter en lugn natt till en vacker soluppgång och tog en rask morgonpromenad. På stranden vid fyren ligger det bunkrar från andra världskriget. Delar av den så kallade Per-Albinlinjen. Det är lätt att föreställa sig hur våra soldater satt där och spejade ut över havet.

Nu sitter våra ukrainska bröder och stirrar ut i mörkret efter ryssen. Historien upprepar sig alltid, tyvärr.


Efter vi lämnade Smygehuk stannade vi vid Svaneholms slott för en promenad rund sjön och slottet. Det var blött och kladdigt så vi fick gå några omvägar.


Nu är vi hemma igen och resten av veckan spurtar vi för att vara klara för flytt nästa tisdag. Därefter bor vi i husbilen på heltid.


Häng med på resan, registrera dig här så ser du nr vi skriver igen.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page