top of page
  • Skribentens bildSören

Sista sträckan hem(?)

Vi behövde komma till Skåne tidig vår. Det var den prognos ögonkliniken i Lund gav som möjlig tid för operation av Sörens öga. Dessutom ska bilen genomgå en del vård. Vi har därför hyrt in oss på Lerbergets Camping i Höganäs fram till början av juli.

På vägen från Amsterdam passerade vi fyra platser: Ditzum am Deich, Lübeck, Burg am Fehman och Köpenhamn. Det tuffa vädret följde oss troget större delen av resan. Vi tajmade etapperna så det skulle passa med att campingen i Lerberget öppnade den sista mars.


Första stoppet i Ditzum am Deich blev lite vid sidan av allfartsvägarna. En litet fiskesamhälle vid havet som var jättemysig. Vi fick en god middag i en av flera restauranger i hamnen.

Andra stoppet blev i Lübeck. Här hamnade vi på en parkering vid floden utan några bekvämligheter. Vill man bo centralt med husbil, behöver man en väl fungerande husbil. Lübeck är trevligt men inte särskilt inbjudande i slutet av mars. Vi promenerade runt en stund för att sedan mysa i bilen.


Vi flyttade oss en kort sträcka närmare Puttgarten och ställde oss på Stellplatz Hinz i Burg am Fehman. Här är den stora attraktionen butiker där nordbor handlar öl och sprit. Samhället hade en hel del trevliga restauranger och vi hamnade på en utmärkt italiensk sådan. Nästa dag var det dags att ta båten till Danmark.

Sista stoppet blev Köpenhamn. Alltid lika trevligt att komma dit. Vi ställde oss i småbåtshamnen på Amager där det under vintern finns sex platser för husbilar. Vi hade turen att få en.

Det är drygt sex kilometer in till Ströget och det går tunnelbana bara 10 minuters promenad från hamnen. Vi trotsade det skrämmande vädret och promenerade in till citySenaste inlägg

Visa alla

Dieppe

bottom of page