top of page
  • Skribentens bildSören

Siena - en mysig turistfälla

Uppdaterat: 30 okt. 2022

Siena - ännu ett "måste" i Toscana. Det märker man återigen på alla turister. Vi var där i början av oktober, då var det gott om plats i barer och på restauranger.


När man kommer till Siena centralstation som tåresenär, blir man något konfunderad. Stationsbyggnaden är supermodern. För att komma in till staden, åker man ett flertal rulltrappor som går igenom ett köpcenter. Så snart man tagit den sista rulltrappan och kommit ut på gatan tar det inte många minuter att nå den historiska staden.


Känns inte som en historisk plats

Siena är ännu en plats för långsam vandring. Det är en bra bit från Porta Camollia, den norra stadsporten, till Piazza del Campo och det är mycket att titta på längs vägen. Särskilt affärer.
Efter att vi tagit den obligatoriska rundan på Piazza del Campo och sett var de håller sin galna hästtävlingar blev vi hungriga. Vi sökte oss in på bakgatorna för att leta efter en mysig restaurang. Vi fann en liten Proscutteria som bara serverade lokaltypiska rätter tillagade av gris. Främst vildsvin. Vi blev rekommenderade en rätt som vi glömt namnet på, men det var "two in one". Typ en lite större avsmakningsmeny med två för området typiska rätter tillredda av vildsvin. Riktigt gott! Synd att vi inte minns namnet på rätten, för då hade varmt kunnat rekommendera den. Hur som helst slank även en karaff rött vin ner.


Vi gillar Siena. Vi återkom några dagar senare och då åt vi mitt på torget. Inte alls lika charmigt och gott som lunchen på bakgatan, kul att ha upplevt det. Just den här dagen var det extra mycket att titta på eftersom där var ett veteranbilsevent. I Italien betyder det givetvis några Ferrari, men även en hel del andra fina bilar. Både moderna exklusiva bilar och fantastiska gamla "ädelstenar".Sören har länge talat om att han behövde en ny jacka. I Siena vimlar det av butiker som gärna skulle sälja en jacka till Sören. Men att hitta en jacka i hans storlek hade låga odds. Men vi träffade en glad och väldigt serviceinriktad tjej som jobbade hårt för att hitta något som passade Sören. Han åkte hem med en jacka som höll kylan borta när vi cyklade hem i mörkret den kvällen.


Här kommer fler bilder från Siena:Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page