top of page
  • Skribentens bildSören

Sevilla - med häst på vägen

Vi åkte mot Sevilla. På vägen dit passerade vi Sunshine Tour. Det är stora internationella ridsporttävlingar som hålls under ett par månader i början av varje år. Anläggningen där tävlingarna hålls, ligger söder om Cadiz. Här samlas ryttare och hästar från hela världen under vintern. Anläggningen har många arenor och möjligheterna att träna sina tävlingshästar inför kommande uppgifter kan inte vara bättre. Vi passerade platsen under tävlingarnas första dag. Där var ganska lugnt och bara aktiviteter på en av de många arenor. Men, även om tävlingarna låg i startgroparna och det bara var tävling på en arena, ville vi inte missa tillfället.

Natten spenderade vi i närliggande Barbate. En trevlig ort med fin strand och en nybyggd ställplats. Den sades ha all service, men nu funkade bara betalautomaten.

Vidare mot Sevilla. En stad vi hört mycket om men aldrig besökt. Att ta sig dit var rätt beslut. Staden är verkligen mysig och full av liv. Två dagar är givetvis för lite så vi får anledning att komma tillbaka en annan gång.


Vill man bo med gångavstånd till en storstad får man ofta göra avkall på lyxiga campingplatser. I Sevilla står man tätt samman på en parkering i ett industriområde. Mellan bilhandlare och hamnen. Inte helt annorlunda än ett litet rum på ett Ibis-hotell eller liknande. Men, som resande med husbil har man fördelen av att ha sin egen “svit" med två rum och kök med sig. Drar man för gardinerna så känns det som hemma.

Elsladdar överallt till den enda stolpen inom 30 meter.Här kommer fler bilder från Sevilla:Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page