top of page
  • Skribentens bildSören

San Gimignano - resan blir målet

När vi utforskade närområdet kring Certaldo, var där en plats som stack ut lite och som vi gärna ville till. San Gimignano. Vi frågade i receptionen efter en bra cykelväg dit och fick tipset att åka via en väg som skulle ha vacker utsikt - "very panoramic" som han sa den gode campingägaren Stefano. Vi blev inte besvikna, men lite trötta i benen.


Vill man se vyer över Toscana, måste man ta sig upp på kullarna. Det betalar sig. När man väl är uppe blir det en njutningsfull resa. Vi stannade många gånger för att fota längs vägen.


San Gimignano är ett populärt turistmål. Historien om alla tornen (drygt 70 stycken) som byggdes för att visa sin rikedom och status har skapat en märklig stad. Nu är de flesta tornen borta men man förstår hur det kan ha sett ut då det begav sig. Idag är det fritidsklädda turister som går på gatorna. Då var det uppklädda familjer som ville imponera på alla i all sin prakt.


Vi var i San Gimignano en onsdag i början av oktober, alltså ett tag efter högsäsong. Detta till trots var det väldigt mycket folk i "citykärnan". Man kunde höra många olika språk om man tjyvlyssnade lite. Emellanåt blev lite huggsexa om borden på restaurangerna. Tar man sig lite högre upp, i utkanten av staden, finns det en park dit inte alla hittar. Utsikten därifrån är underbar och får man en stund av stillhet och solsken blir det perfekt.


Staden är väl värt ett besök. Utrusta dig med tålamod och var beredd på att trängas.


Här är fler bilder från San Gimignano.:
Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page