top of page
  • Skribentens bildSören

Rom - Promenadernas stad

Vi tänkte först inte besöka Rom utan satsa på mer naturnära platser på vägen söderut. Men vi har ju erfarit att säsongen är över och det är inte helt lätt att finna trevliga platser att stanna vid på mindre orter. Så vi ändrade planen och styrde mot Roms utkanter.


Vi har sett att andra nordiska husbils-åkare som är i Italien nu, stått vid en campingplats som ligger utanför centrala Rom. Nära flygplatsen, vid Lido. Härifrån finns shuttle service till närmaste järnvägsstation och sedan är det ca 50 minuter med tåget in till Colosseum.


Vid vårt första besök i Rom, lyckades vi pricka in ett regnväder.

En liten stund funderade vi på att kolla in Colosseum, men den kön fick oss snabbt på andra tankar. Det är helt galet vid de stora turistattraktionerna. Biljettsäljare överfaller alla turister med oslagbara erbjudanden, "köp av mig och gå förbi kön". Det är irriterande och något staden borde kunna hantera bättre. Efter någon timme klarnade det upp och vi kunde spatsera genom staden i milt väder. Rom är perfekt för att bara gå runt utan specifika mål.Vi passerade några av de mest kända turistfällorna och sökte på mindre gator efter någonstans att äta. En enkel restaurang i närheten av Piazza Navona serverade god mat och efter lunch fortsatte vi beundra Rom i promenadtakt.Har inte sett så många ta selfies som här

Campingens shuttle service slutade efter kl 19. Receptionisten på campingen gav oss ett telefonnummer till taxi som vi kunde ringa om vi kom till stationen efter kl 19. Ringa kunde man, men att få någon taxi var inte lika lätt. Till slut ordnade receptionen på campingplatsen med en taxi så vi kunde komma hem i mörkret. Vi hade ganska tråkigt medan vi väntade i mörkret utanför stationen. Det kändes heller inte särskilt tryggt.


Inte den mysigaste platsen en mörk kväll

Nästa dag var vädret utmärkt så vi åkte in till Rom igen. Tog sikte på Trastevere för en lunch. Väl där sökte vi en restaurang som låg lite avsides. Qui provade en blåbärspasta som var en trevlig nyhet.


Blåbärspasta - en ny bekantskap

Vi gick vidare mot Vatikanen. Sören hoppades på att kunna återbesöka Sankt Peterskyrkan för att fotografera. Väl utanför var kön ca 500 meter och det var inget som Qui ville satsa på. Det blev lite dålig stämning en stund, men snart satt vi vid en mysig bar i en gränd och försonades över ett glas vitt.
Vi tillbringade nästa dag med tvätt och hushållsarbete. Slutligen besökte vi Ostia, mer om det i nästa inlägg.


Här kommer fler bilder från Rom:


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page