top of page
  • Skribentens bildSören

Rimini - var är alla?

Efter att ha spenderat tid i städer av olika storlek, ville vi se havet igen. Rimini låter som det kan vara platsen för att njuta av sensommaren vid havet.

För att slippa trängas på någon camping i anslutning till centrala Rimini, valde vi en som ligger ca 15 kilometer norr ut. Vi anlände den 1 oktober, någon vecka efter att semestersäsongen tagit slut. Stränderna var i stort sett tomma och hotellen stängda. Att cykla genom "stora gatan" där alla hotell ligger kändes nästan som att ta sig igenom en spökstad. Tyst, ödsligt och dystert. En märklig upplevelse.

När vi cyklade in till Rimini första eftermiddagen, kom vi in via hamnen och strandpromenaden. Även här var det få människor ute. Vi tog en promenad och blev ledsna över hur "sönder-exploaterat" hela miljön var längs med havet. Eftersom vi ville se mer av det gamla Rimini cyklade vi vidare.Den gamla delen av Rimini är riktigt trevlig. Så trevlig att vi kom tillbaka följande dag och spenderade eftermiddagen och kvällen där. Efter en trevlig middag cyklade vi hem i mörkret.Vi passerade ett bröllop vid stadshuset

Vi fortsatte mot Toscana, men det är flera andra historier. Följ med!


Här är fler bilder från Rimini:Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page