top of page
  • Skribentens bildSören

PortoFörsta stoppet efter Lissabon blev Porto. Innan vi flyttade till Portugal i slutet av 2012, gjorde vi ett kortare besök här. Porto har mycket att erbjuda, men vi nöjde oss med att promenera i turiststråket i gamla stan och den restaurangtäta kajen nedanför den berömda bron. Om vi minns rätt från vårt tidigare besök, trängdes här ännu fler restauranger än då.Vi tänkte att vi skulle undvika turistfällorna och valde att äta lunch på en restaurang i en av gränderna. Det hjälpte inte. Maten var inte den mest välsmakande...

När vi var klara med den mediokra lunchen fann vi stället vi borde besökt för vår måltid. En vinbutik/bar som även har ett bra kök. Vi provade flera exklusiva vita viner där, men inget av dessa föll oss på läppen. Det gjorde däremot ett rött vin från Douro som fick följa med hem.


Vi bodde på en helt ok camping en liten bit utanför staden. Där finns en lång strandpromenad som Qui promenerade långt och länge på. Sören lagade punkan på sin cykeln och gjorde en kort provtur utefter kusten. Punkalagningen höll, men växlarna lever sitt eget liv. Se där! Ännu en som behöver lite service när vi kommer till Sverige.

Här är fler bilder från Porto:
Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page