top of page
  • Skribentens bildSören

Pisa by night - något försenat

Under tiden som vi körde från Sferacavallo till hamnen i Palermo, fick vi meddelande om att avgången med färjan till Livorno var försenad. Vädret hindrade avgång enligt tidtabell. Vi var välkomna att borda och sova ombord för att komma iväg nästa morgon kl 07.00. Eller att återkomma kl 05.00 nästa morgon för avgång. Vi valde att borda och sova i hytten vi bokat.

När vi vaknade nästa morgon var vi redan ute på vattnet. Men, bara utanför hamnen i Palermo. Eftersom vädret varit så hårt och vågorna fortfarande var rejäla, tog man det säkra före det osäkra och valde att ligga kvar utanför Palermos hamn ett tag. Därefter valde man en långsam rutt nära kustlinjen. När vi till sist kom i väg var vi 20 timmars försenade. Det blev alltså en natt till ombord. Det positiva med det var att vi skulle komma fram i dagsljus. Trots att man väntat in lugnare väder, rullade det rejält. Lådorna i en byrå i vår hytt öppnades och stängdes i takt med vågorna. I husbilen hade lite saker flyttat omkring. Bland annat hade innehållet i kylen flyttat på sig.

Det kändes skönt att ha kommit i hamn i Livorno. Vår resa fortsatte lugnt och stilla. Bland annat gjorde vi ett stopp på IKEA i Pisa.

Inte det mest berömda som är häftigast i Pisa

Efter IKEA-stoppet hittade vi den kommunala ställplatsen nära centrum. En enkel parkering med el men ingen toa. Helt ok för en natt. Vi kunde promenera in till det lutande tornet på mindre än 30 minuter. Det blev ett “nattpass”, eftersom solen går ner vid femtiden. Det är inte alla som sett tornet och intilliggande katedralen i mörker. Det blev några intressanta bilder som skiljer sig från de gängse.

Håll till gode med fler bilder från Pisa:Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page