top of page
  • Skribentens bildSören

Palermo - ett längre stopp tänkte vi

Det är inte många ställplatser/campingar öppna i november. Vi hittade en trevlig camping utanför Palermo, i Sferracavallo. En utmärkt plats med god service och trevlig ägare. Sanitära utrymmen var rena och städade. För första gången sedan i Alsace träffade vi svenskar. Så kul att konversera på ärans och hjältarnas språk igen och att få gosa med hund “på svenska".


Sferacavallo är en trevlig stad med fin kustlinje. Det är nära till allt man behöver. I hamnen finns det flera restauranger och inne bland gatorna finns det flera matvaruaffärer och bagerier. Affärsinnehavarna är trevliga och extra trevliga när de märker att man kommer tillbaks för sina inköp. Att ta sig till Palermo är enkelt med tåg. Stationen ligger 10 minuters promenad från campingen.

Att få in den bilen stoppade all trafik en stund


Vi hann med flera besök i Palermo som är en fin stad att promenera i. Matmarknaden är verkligen värt ett besök. Vill man prova street food saknas där inget. Vi avstod dock eftersom vi kände oss något främmande för en del ingredienser vi såg användas.Vid första besöket i stan hamnade vi givetvis på en turistfälla mitt i centrum för lunch. Men, maten var helt ok och Qui blev uppbjuden till dans mitt på gatan.I Sferacavallo blev vi kvar i 12 dagar. Vi trivdes utmärkt på platsen och våra svenska grannar är härliga bekantskaper som vi fortsatt håller kontakt med. Men, av någon anledning - som vi skrivit om tidigare - kände vi oss inte tillfreds med Sicilien. Det är inte helt lätt att sätta fingret på varför känslan fanns där. En del skyller vi på “intryckströtthet" av vårt heltidsarbete som turister. Det är lätt att drabbas av “overload" av intryck. Två och en halv månad genom Europa med ständigt nya intryck tar ut sin rätt.

Intagande vyer från stranden
Inte lika intagande vyer i övrigt

Efter 12 dagar kände vi oss hur som helst klara med Sferacavallo. Vi hann besöka Palermo tre gånger. Fler gånger lockade inte. Att ta sig närmare naturen från campingplatsen med cykel eller husbilen var inga alternativ. Ibland blir man lite låst till en plats med en stor husbil. Särskilt här där vägarna och trafiken kan överraska. Att några snorungar försökte stjäla våra cyklar vid stormarknaden bidrog inte positivt till vår upplevelse.

Vi funderade på Cefalu, men kunde inte finna någon ställplats som lockade oss. Så, vid vårt tredje besök i Palermo gick vi ner till hamnen och köpte färjebiljetter till Livorno. En båtresa på 19 timmar med avgång på kvällen och ankomst på eftermiddagen nästa dag. Hur det blev med den saken får du veta i nästa artikel.

Vi sa hejdå till våra grannar och tog oss med skohorn ut ur Sferracavallo mot hamnen I Palermo.

Här kommer fler bilder från vår tid i Sferracavallo och Palermo:


Sferracavallo

Palermo


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page