top of page
  • Skribentens bildSören

Omstart i Ronda - kallt och blåsigt

Det kändes lite ovant att vara ute på vägarna igen när vi startade resan från Nerja. En månads "semester” där, skapades nya vanor. Lite mer hälsosamma sådana. Det är både trevligt och lockande att ta en power walk längs stränderna. Yogamattan fick plats utanför bilen utan problem. Kände du för det, kunde du t om gömma dig och mattan lite bakom trädgårdsmöblerna för alla nyfikna blickar.


Allting har ett slut. Så även vår trivsamma vistelse i Nerja. När vi inte längre kunde behålla vår pitch eftersom den var bokad, bestämde vi oss för att besöka en av de mer omtalade städerna i södra Spanien - Ronda.

Staden ligger på en platå vid kanten av en ravin. Den gamla staden är från år 45 före Kristus och den nyare delen från 1300-talet och framåt. En av attraktionerna är den Nya Bron som var färdig 1739. En annan attraktion är Placa de Toro. Man hävdar att den tjurfäktning vi känner till idag, skapades här under 1700-talet. Flera kända beundrare av denna (mycket tveksamma) aktivitet var Ernerst Hemingway och Orson Wells. Båda tillbringade tid i Ronda.


Vi hade kollat väderprognosen och visste att det förväntades regn, blåst och kyla i Ronda. Men chocken blev trots det stor när vi noterade att det var 0-gradigt på natten. Kallt var det i Ronda, men vi trotsade temperaturen och gav oss ut och fick se en imponerande utsikt över dalen nedanför staden.


Den kommunala ställplatsen var utmärkt och kan rekommenderas. Den ligger - som de flesta andra ställ- och campingplatser - i utkanten av staden. För att ta oss de två kilometrarna in till stan valde vi att promenera. Det är trevligare än att cykla i kyla och hårda vindar.

Nu är det dags att dra vidare mot nya platser, mer om det i nästa artikel.

Här kommer fler bilder från Ronda:
Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page