top of page
  • Skribentens bildSören

Nu börjar ett nytt kapitel - Nytt hem, ny livsstil

Idag flyttade vi allt bohag som inte fått plats i husbilen. Vi har några dagar kvar här innan de nya ägarna tillträder. Det är en del kvar att fixa och vi kan inte lämna katterna vind för våg.

hemma, det är där man parkerat husbilen

Vi sa hejdå till hemmet och samtidigt hej till hemmet. Nu har vi passerat "point of no return", vi kommer bo och leva i husbilen på heltid, en ny och för oss obekant livsstil. Det känns spännande att anta utmaningen: hemma, det är där man parkerat husbilen.

Flyttlasset lämnar och nya hemmet står redo

Vår plan är att inte ha en plan. Därför har vi detaljplanerat den närmaste tiden. Vi ska till Stockholm för att träffa Sörens barnbarn och deras föräldrar. Pandemin har gjort att vi inte sett så mycket under vintern. Det var speciellt då jag (Sören) blev farfar för tredje gången strax före jul. Men nu ska vi träffa allihopa och några goda vänner också.


När vi lämnat stockholmsområdet tänker vi ta en sväng via Hornborgarsjön och Kinnekulle. Kanske en tur ut mot västkusten. Sedan har vi ett planerat stopp hos Bengt i Örkelljunga för att installera det sista vi beställt, ett Lithuimbatteri. När det är avklarat då drar vi söderut. Vi kommer tillbaka en sväng under sommaren för att sedan under hösten och vintern vara i Italien. Mer än så vet vi inte.


Vi tänker inte köra långa sträckor utan satsar på att förflytta oss mindre än 30 mil per gång och att vi kan stanna några dagar på varje plats. Många pratar om att dieselkostnaderna ska stoppa alla husbilsresor i år. För de som under semestern tänker köra non-stop till rivieran eller Kroatien förstår jag att kalkylen slår fel. Men för oss som inte har tid eller plats skrivet i sten och vår troliga distans under året blir ca 1500 mil är skillnaden inte så stor. Fem kronor mer per liter blir en merkostnad om drygt 8000 kronor. I relation till totalkostanden för ett år är det ändå hanterbart.


Visst har även vi noterat att det är oroligt i världen. Det fruktansvärda som sker i Ukraina kan mycket väl vara skäl för att ställa in resor i utlandet. Men vi har tagit beslutet att bo i husbilen på heltid innan kriget började. I nuläget ser vi inget hinder för att resa i västeuropa så vi fortsätter som planerat. Ett annat skäl är prisskillnaden på diesel mellan Sverige och övriga länder. Typiskt att den billigaste dieseln finns i Ryssland.


Häng med oss på resan, registrera dig här.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page