top of page
  • Skribentens bildSören

Neapelbukten - Sorrento

Sorrento är en charmerande stad, en riktig turistmagnet på "baksidan" av Amalfikusten.Vi lyckades gå fel när vi kom ut från järnvägsstationen. Som vanligt oförberedda hade vi ingen koll på vart vi skulle ta vägen. Vi hamnade vid en massa hotell som skymde havsutsikten och vi blev besvikna och undrade om detta verkligen var allt.


Men när vi passerade stationen igen och gick åt det andra hållet fann vi den gamla staden med sina gränder fyllda av restauranger och butiker. Nu blev det mysigt! Vi gick lite avsides och hittade en trevlig restaurang för en god lunch.


Till vår förvåning var det en fotoutställning i en kyrka vi passerade. Det väckte vår nyfikenhet. Vi fick stifta bekantskap med den lokala fotografen Rafaele Celentano; som under drygt 30 år skapat bilder av Italien, och särkilt den italienska själen. Vi gillade hans bilder, se här. Det visade sig att han även hade curerat en fotoutställning om Sofia Loren. Vi gav oss dit och såg även den.Vi besökte Sorrento ytterligare en gång, men det var nog en gång för mycket. Det var möjligen så att vi var så trötta av alla intryck den senaste månaden att vi inte klarade att ta in mer.


Här är fler bilder från Sorrento:Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page