top of page
  • Skribentens bildSören

Neapelbukten - Neapel

Neapel är en plats som har lockat många, så även oss. Att prova den "riktiga" pizzan och Neapels omtalade street food är en attraktion, närheten till historiska platser som Pompeii en annan. Du kan läsa om vårt besök i Pompeii i tidigare inlägg.


Inte originalet, men den lokala versionen

Vi upplevde Neapel lite olika. Qui trivdes inte riktigt, tyckte det var smutsigt och hade en känsla av det inte kändes "säkert". Sören höll med om att det var smutsigt, men föll lite för den svårdefinierade charm staden ändå har.

När man låter Google Map välja väg...

Att prova Neapels berömda street food är ett måste. Vi skulle absolut prova en Pizza Margherita och något mer. En av de berömda pizzeriorna passerade vi snabbt. Ännu en av de långa köerna. Ska man äta en pizza i Neapel ska det vara en "Pizza a Portafoglio" som man köper vid ett hål i väggen; en pizza som viks i ett papper och äts på stående fot. Vi betalade €5 för två Margherita - som var den enda varianten av pizza de serverade.Vi åkte in till Neapel en andra gång för att besöka det arkeologiska museet. Att se de föremål som räddats från utgrävningarna ger en insikt i hur sofistikerat livet ändå var på den tiden. Vi insåg här att vi även ville se Herkulaneum, den mindre staden som också ödelades, men som återfanns betydligt mer välbehållen än Pompeii. Mer om det i kommande artikel.


Återfunnet i Herculaneum

Vid det andra besöket i Neapel ville vi prova en annan variant av street food baserat på fisk och skaldjur. Vi letade rätt på ett annat hål i väggen som vi förstått var berömda för just dessa "delikatesser". "Passione de Sofi". Här serveras maten i en pappersstrut. Olika friterade saker baserade på mycket ris och en och annan fisk eller räka. Det var ingenting som föll oss i smaken. Men, provar man inte kan man inte veta.


Här kommer fler bilder från Neapel:
Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page