top of page
  • Skribentens bildSören

Marsala

Efter en vecka i Templi dei Vale drog vi vidare efter kusten till Marsala-. Staden är känd för sitt vin. Det framställs på samma sätt som Portvin.


Den camping som var öppen låg åtta kilometer från staden. Det var en trevlig familje-driven camping. Dessutom hade de en utmärkt internetanslutning tillgänglig.

En trevlig stad att promenera runtNär man hamnar långt från sevärdheterna blir det inte bra. Visst, vi cyklade in till Marsala och spenderade en del tid där. Cykelbanor är svårt att finna på Sicilien, i alla fall där vi har varit. Cykla på de smala vägarna med hetsiga förare fräsande förbi går bra, men det är inget nöje.


Dessutom får man se sig för för allt skräp i väggrenen. Har aldrig sett så mycket skräp som på vägarna i Sicilien. På varje (verkligen i varje) rastplats, i parkeringsfickor eller i övergivna infarter ligger det drivor av sopor. Det verkar som folk passar på att ta med sig hushållssoporna och slänger dem vid vägarna. Obegripligt! och inget man ser i norra Italien. För vår del blev detta en av flera orsaker till att vi inte fann oss till rätta på ön.


Staden var däremot välstädad och inbjudande. Vi stannade tre nätter och drog sedan vidare mot Palermo.


Här är bilder från Marsala:Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page