top of page
  • Skribentens bildSören

Lagos - en ovanlig ställplats

Efter tre härliga veckor  lämnade vi Tavira och drog väster ut. Våra svenska grannar, som vi umgåtts mycket med under de här veckorna, drog åt andra hållet. Vi hoppas och tror att vi ses igen någonstans.

I Lagos har Sören goda vänner som han känt sedan länge. Per och Annelie har bott där i flera år och vi var bjudna att hälsa på. Vi var välkomna att parkera utanför deras hus. En av de bästa och mest centrala ställplatser vi haft hittills på den här resan. Framdelen körde vi in på garageuppfarten och bakdelen fick stå på gatan. Ett något annorlunda men kreativt sätt att parkera. Det var behövligt. Per och Annelie bor i en backe som är brantare än vad vår husbils hydrauliska stödben kunde hantera. Därav den kreativa parkeringslösningen.


Vi fick några underbara dagar i Lagos. Pers och Annelies hus är helt fantastiskt. Välplanerat, smakfullt inrett med mycket känsla och god smak. De själva är härliga att umgås med och de visade oss Lagos från de bofastas perspektiv. Sören har varit där flera gånger med sina golfkompisar, men vid de tillfällena har  det mest blivit “barhopping" i närheten av hotellet.Per har, precis som Sören, alltid haft ett intresse för fotografering. De fotade en del redan på 70-talet. Sören - den som gillar prylar - hade oftast den “finaste” kameran, medan Per - med känsla för färg och form.- tog de bästa bilderna. Så även nu. I Lagos har man en årlig aktivitet som ger konstnärer möjlighet att uppföra sina verk på vissa byggnader i staden. Under pandemin fångade Per många av de här väggmålningarna på bild och har skapat en riktigt fin fotobok. Inspirerad av detta blev det många bilder av väggkonst som fått ta plats i den här bloggposten.


Vi kommer gärna tillbaka till Lagos och den unika ställplatsen. Ett stort TACK till Per och Annelie, som skämde bort oss alldeles förträffligt med sin gästfrihet inklusive färska ostron från haven intill.

Här är fler bilder från vår vandring i Lagos:Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page