top of page
  • Skribentens bildSören

La Rochelle - En ny favorit

Efter några regniga dagar i Bilbao, fortsatte vi norrut. Vädret förutsågs inte bli bättre de närmaste dagarna, så vi bestämde oss för att köra längre sträckor några dagar framöver. En natt stannade vi norr om Bordeaux "mitt i ingenstans". Sedan tog vi oss till La Rochelle. Där finns en stor ställplats där det var gott om plats. Det regnade i stort sett oavbrutet.


Det var drygt tre kilometer in till centrum. Inte längre än att vi trotsade vädret och tog fram regnkläder och paraply. Promenaden betalade sig omedelbart. La Rochelle är ännu en favorit på får resa. Är det så här mysigt i bedrövligt väder så måste vi tillbaka under sommaren.


Föga förvånande serveras ostron och annat av havets läckerheter i de många restaurangerna i centrum. Vi hittade ett litet, mysigt familjeställe som serverade oss en hel planka med ostron, räkor och sniglar. Det mesta slank ner med ett gott vitt vin.


Fem nätter stannade vi där. Väderprognosen var lika dålig vart vi än behövde åka för att ta oss mot Sverige. Vi kunde lika gärna stanna i La Rochelle där det var trivsamt trots regnet. Men, till slut var vi tvungna att ta oss vidare.

Här är fler bilder från La Rochelle:
Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page