top of page
  • Skribentens bildSören

Kort provtur - det börjar kännas verkligt

Det som är overkligt pågår i Ukraina och vi som andra känner sorg och frustration över verkligheten. Men har man bestämt sig för att flytta in i en husbil är det resan som är målet. Vi får se hur det blir med den saken. Vi får ta dagen som den kommer.


För att träna lite med bilen besökte vi kompisar i Torekov. Det är en timmes resa för oss och vi ville gärna bjuda på lunch på deras uppfart. Så här står vi och matlagningen påbörjas.Vi hade fixat en gryta så det blev en rejäl vinterlunch med mycket kraft för vintertrötta kroppar. Det smakade bra och de som kunde fick vin till lunchen, men köra husbil ät kul så det var ingen uppoffring att avstå.

Torekov är lugnt och fridfullt på försäsongen och man kan ostört njuta av den fina havsutsikten. En av de bästa i landet.


Innan lunchen var vi förbi vårt möbelmagasin där vårt lösöre ska husera medan vi lever "the life on wheels". Det är en underlig känsla när man inser att vi ska lagra alla möbler och andra saker vi tror att vi ska använda den dag vi eventuellt återvänder till ett fastare boende. Som det känns just nu så är det så många platser vi vill se och områden vi vill undersöka innan vi ser oss slå rot igen. Alla grejor får nog stå där ett bra tag.


Vi har nu en dryg vecka på oss innan flyttlasset ska gå. Det är givetvis en del att packa men framförallt vill vi få med allt som vi behöver (och gärna vill) ta med oss på resan. Vi har hunnit en bra bit på vägen och vi kan få med oss det vi vill. Det finns mycket lastvikt i denna bil och vi är fn uppe i ca 5000 kg och har utrymme för 500 kilo till. Men vi måste inte lasta fullt bara föra att vi kan.


Qui och Sören i Torekov

Vi känner spänning och förväntan inför vårt äventyr och om 10 dagar bor vi i bilen. I mitten av mars tar nya ägare över och vi kan dra iväg.


Vi börjar med en kortare runda i Sverige. Till Stockholm för att träffa barn och barnbarn. Pandemin har gjort att det varit sparsamt med personlig kontakt och vi vill inte dra ut i Europa innan vi träffats igen.


I helgen ska vi göra en första provtur med övernattning. Tur att vi bor i Skåne där det är nära till allt och att väderleken ser ut att vara bra.


Häng med på resan, registrera dig så du får veta när vi lägger utt nya berättelser.


Klicka här och registrera dig!Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page