top of page
  • Skribentens bildSören

Kort i Berlin - nybörjarfel

Man ska inte komma sent till populära ställplatser har vi lärt oss. I Berlin kom vi sent till den enda centrala ställplatsen i stan. Döm om vår förvåning när det var fullt 😰. Vi var förberedda, men vår alternativa ställplats visade sig vara stängt. Vi tidigare under dagen provat en plats halvvägs mellan Stralsund och Berlin, men vi ville inte stanna då det stormade och regnade mest hela tiden. Därav den sena och oplanerade ankomsten.


Vi letade bland apparna och tog ett ställe i närheten. En campingplats på en lite ö nära Spandau, kolla här. Vi fick plats med hjälp av skohorn. Givetvis blev det dyrare är vanligt, men vi var nöjda med att komma till ro innan det blev mörkt. Infarten till campingen var bakom ett vägarbete och vägen har sett bättre dagar. Nästa gång vi passerar Berlin eller andra storstäder ska vi boka plats i förväg.


Det tog ca 40 minuter att ta sig in till centrum med cykel, Tur att Berlin är platt för batteriet på min cykel var tomt. Trodde jag hade laddat det. Men vilka fina cykelleder det finns i hela Berlin. Vi behövde bara samsas med bilarna på några få ställen. Vi rekommenderar verkligen cykel i denna stad.Väl inne i stan gjorde vi de obligatoriska besöken vid de mest välkända plasterna. Vi cyklade in via Brandenburger Tor, såg delar av muren och checkpoint Charlie. Minnesmärken över förintelsen är märkligt, svårt att få känsla för vad det representerar. Särskilt när en vakt skrikande jagar bort alla barnen som vill hoppa från sten till sten.


Vi blev snart hungriga och villle finna en restaurang i solen mitt i folklivet. Men är man i området kring Potdamer platz är det skralt med detta. Vi blev förvånade över att det inte fanns mer att välja på. Besöket i stan var spontant så vi var inte förberedda med tips om platser att söka på. Mat fick vi och i solen så vi får vara nöjda.


Vi måste komma tillbaka till Berlin bättre förberedda så vi utnyttjar tiden bättre. En dag är givetvis otillräckligt. Det får blir tre dagar nästa gång.


Häng med vi drar oss längre söderut i morgon.


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page