top of page
  • Skribentens bildSören

Kontraster i nordvästra Skåne

Uppdaterat: 13 maj 2022

Vi är i väntas tider innan vi kan dra oss så sakta söderut eller vad vi nu är på väg. Vi ska lämna in bilen nästa vecka och blir av med den i två dagar. Alla 12-voltgrejor ska bytas ut. Bengt i Örkelljunga ordnar boende för en natt. Innan dess tar vi oss till Malmö där jag (Sören) ska träffa en ögonläkare för att utröna huruvida det är grå starr eller annat. Givet att det är möjligt medicinskt så har jag redan bokat tid för operation senare i april. Vi behöver därför röra oss i Skåne och möjligen Danmark under resten av april. Men värre plåga har väl drabbat någon än detta öde.


Efter förra verkstadsbesöket drog vi till Persköps Ställplats. En omtalad plats som nådde upp till sitt goda ryckte. Vi hittade trevliga vandringsleder som var mycket givande. I övrigt tog vi det lugnt.

Perköps ställplats


vissa saker i bilen borde inte fått kommit med

Redan efter några dagar såg vi att vissa saker i bilen borde inte fått kommit med. Vårt magasin ligger i närheten av Torekov.. Det var snabbt avklarat och vi sökte oss till en enkel ställplats utan service som heter Vistorps Hamn. Det må vara enkelt, men vilket ställe när solen skiner. Kostar 150 kronor per natt och det är det väl värt. Sälarna på stenarna utanför piren ingår i priset.

Utsikten i Vistorps Hamn

Vi tog en rejäl promenad utefter kusten. Skåneleden passerar intill så det är väl utmärkta leder. Man kan gå hur långt som helst.

Solnedgången över Kullens fyr

Solnedgången var spektakulär med hela Kullahalvöns norra strand som bakgrund. Men morgonens vy var ett snäpp bättre. Har ni möjligheten att besöka Vistorps Hamn så ska ni ta chansen.Bananpannkakans Ställplats

Vi ville komma en bit närmare Malmö inför helgen. Vi styrde till Bananpannkakans Ställplats, Det finns många rekommendationer på nätet och flera filmer på Youtube. Denna ställplats är olik alla andra du kan tänka dig. För oss är det att stort plus att bara vuxna är välkomna. Förstår att det är kontroversiellt, men vi som reser utan barn eller barnbarn kan väl få ha en fristad.

Bananpannkakans ställplats

Ví blev kvar i tre nätter. Varför skulle vi skynda till Malmö där vi varit så många gånger tidigare. Vi använde tiden till att lufta våra cyklar. Även om det var isande vindar så blev det några underbara turer. Höganäs är ca 13 km bort och större delen kör man på en cykelbana som ligger på en nedlagd järnväg. Vi fortsatte till Mölle och kom tillbaka drygt 4 mil senare. Mitt batteri var i nästan tomt.Följande dag tog vi oss till Svedberga kulle som ligger nära ställplatsen. Vacker natur och fina gångvägar. Vidare till Jonstorp för en god lunch på Tunneberga Gästgiveri,riktigt skånskt gemyt.


När man ändå är i stan kan man unna sig en bira

På lördagen var det dags att besöka monopolet. Upp på cyklarna igen och en tur till Höganäs. När man ändå är i stan kan man unna sig en bira. Vid infarten till hamnen och Höganäs bruk ligger några baracker som har blivit restauranger, affärer med mera. Där kan man få sig en öl, eller om man vill mat. Kan rekommendera hamburgarna på Garage bar. Men smakar det så kostar det.Tillbaka i bilen blir det lite ost och vin till kvällen. I morgon drar vi till Malmö för två nätter och ett läkarbesök.


Häng med på resan, följ oss här och på Instagram.Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page