top of page
  • Skribentens bildSören

Konsekvenser av ett val

Uppdaterat: 8 feb. 2022
Att "sälja allt" och att bo i husbil på heltid har många ekonomiska effekter. En sådan aspekt är när man säljer sin villa för att komma loss är att man lämnar fastighetsmarknaden. Ett attraktivt hus i hyfsat läge har ju en betydande spar-effekt. Särskilt de senaste åren.


Med en ny, eller begagnad, husbil är en sak absolut klar. Investeringen i ditt nya hem kommer att tappa i värde över tid. Handlarna pratar om 17 till 20 procvent de första året och sedan kring 10 till 15 procent per år de kommande fem till sex åren. Oavsett vilka tal som är rätt ska man vara klar över att en bil som kostar 1,5 msek kommer att tappa kring 250 000 första året. efter tre år har man knappt en miljon kvar av det insatta kapitalet.


Om man köpte bilen kontant efter frigörandet av det kapital som var bundet i huset kanske man väljer att inte tänka på saken hela tiden. De som har en avbetalning på flera tusen i månaden glömmer det inte.


Den årliga semesterresan ingår numer i boendekostnaden.

Hur man väljer att se på saken är är en fråga om inställning. Vi har valt att se värdeminskningen som biljetten till friheten från allt som en fast bostad för med sig, och möjligheten till att röra oss över Europa hela tiden utan att tänka på hur det är "hemma". Den årliga semesterresan ingår numer i boendekostnaden.Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page