top of page
  • Skribentens bildSören

Königstein - en överraskning

Vi lämnade Berlin med sikte något söder om Dredsen. Vi ville komma bort från städer några dagar. Första platsen vi provade var fullbokad men de rekommenderade Königstein. Vi fick plats utanför campingen på en ny ställplats för 12 bilar. Tycker det är bättre än inne på en camping. Vi fick tillgång till alla funktioner i alla fall.

Utsikten från ställplatsen med Elbe framför oss

När vi närmade oss campingplatsen i Königstein, följde vi lydigt GPS:ens anvisningar. Anvisningen kändes lite tveksam, men jag körde i alla fall. Vi kom in via en cykel och gångbana! Lite trångt var det, men det gick utmärkt.

Där är en skylt som bara tillåter cykel. Vi har två i garaget.

Vi inledde med påsklunch i bilen. Alltid gott med sill och potatis. Nubben hade vi glömt kyla så den får vänta till midsommar.


Königstien är en charmig liten stad/by. Nu under påsk var det stilla i centrum. Men ett glas vitt kunde vi få.


Följande dag gav vi oss i kast med leden upp till Lilienstein. Berget dominerar staden och talar till en att bege sig upp till toppen. Det blev ingen enkel promenad. Hjärtat fick jobba på högtryck emellanåt. Men det var väl värt ansträngningen när vi kom upp till toppen.


Tyskarna gillar att vandra i bergen och denna plats är inget undantag. Det fanns en servering uppe på toppen, men köerna var långa.


På vägen ner, finns det en liten kiosk där man kunde få sig en öl. En sån där öl som smakar extra gott en dag som denna.


Titta gärna på bilderna nedan så får du vara med oss i vårvädret. Klicka på dem så blir de större.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page