top of page
  • Skribentens bildSören

Ingen farfarsbehörighet - tillbaka i skolbänken

När vi bestämt oss för att flytta till husbil på heltid och köpt en bil insåg jag att min "farfarsbehörighet" för personbil klass 2 inte gäller. Jag hade ett mindre smickrande framträdande i polisen video 2007. Jag var av med körkortet i tre månader och då faller farfarsbehörigheten..


Det var bara att bita i det sura äpplet och skriva in sig på trafikskola, 49 år efter jag tog körkortet första gången.


Eftersom vi har haft några månader på oss så har jag tagit det lugnt och pluggat under de mörka vinterdagarna. I måndags gjorde jag kunskapsprovet hos Trafikverket, och blev godkänd 🍾🎉.


Idag är det första körlektionen i en lastbil, det ska bli spännande. Uppkörning är bokad till senare i februari så jag ska nog vara behörig när vi väl drar ut i fält.


När vi hämtar bilen nästa vecka så är det Qui som kör bilen. Hon har aldrig varit med i polisens tv-program, så behörigheten har hon med "mormorsregeln".


Jag förstår att vissa länder, och dess mindre informerade poliser, inom EU har varit tveksamma till att man kör tung husbil på B-kort. Det är, å andra sidan, glädjandet att vi anses behöriga bara genom att vara lite äldre. Ofta är det tvärt om.


Häng med oss på resan - klicka här

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page