top of page
  • Skribentens bildSören

I väntans tider

Uppdaterat: 6 sep. 2022

Nu har vi varit i Sverige i drygt tre veckor. Vädret har varit fantastiskt och vi har fått uppleva underbara dagar i Blekinge och Skåne. Vi behövde passa en tid i Lund för att Sören skulle träffa en ögonläkare. Även bilen behövde en del åtgärder och Qui en ny tand.


Hanö är väl värt ett besök

Nu har vi klarat ut sakernas tillstånd med ögat och väntar på kallelse för operation. Det lär troligtvis bli i slutet av året. Tanden ska vara fixad i slutet av augusti. Bilen har några issues kvar att åtgärda. Vi väntar och hoppas att reservdelarna kommer snart. För, vår plan är att påbörja resan söderut i början av september. Tills dess rör vi oss runt i södra Sverige. Inte allt för långt från Bengt i Örkelljunga och tandläkaren i Klippan.


Medan vi väntat på ögonläkare, tandläkare och bilverkstad, har vi varit i Blekinge - Listerlandet och på Hanö. Platser vi verkligen vill rekommendera.
Efter Listerlandet fortsatte färden till Karlskrona. Vi kom dagen efter att Skärgårdsfestivalen varit på besök och hela staden verkade lida av baksmälla. Det var tyst, trist och luktade gammal spilld öl och piss. Inte mycket till liv och rörelse. Den mesta rörelsen stod folk som rev karuseller, marknadsstånd och andra marknadsattiraljer för.


Returburkar - kan förstå att staden var avslagen

Vi hade också beställt installation av fasta gasolflaskor, ALU-gas, i bilen. Bilservice i Kyllinge, mellan Sölvesborg och Karlshamn, fixar sånt. För att slippa gå upp i ottan för att vara på Bilservice i Kyllinge i tid, stannade vi på en enkel ställplats utanför Karlshamn. Där finns en mysig restaurang alldeles vid kajkanten. Här satt vi, så klart, och njöt av en öl och ett glas vin. Kollade båtar och människor. Vi hittade också trevliga vägar att vandra och cykla på. Ett enkelt och riktigt trivsamt ställe.Vi drog vidare till Österlen och hann med Mandelmans trädgårdar samt Stenshuvuds nationalpark. Familjen Mandelman har verkligen skapat en oas som blir extra vacker i sommarvärmen. Där var mycket folk.

Det ensamma trädet hemma hos Mandelman.

Besöket på Hanö blev höjdpunkten för vårt besök i Blekinge.


Åter i Skåne, stannade vi ännu en gång i Vitstorps Hamn som återigen bjöd på fint väder. Vi stannade här alldeles i början på vår resa. Då var vi ensamma på plats med en grupp sälar som närmaste granne. Nu var där en helt annan nivå på aktivitet. Ställplatserna var alla ockuperade och där var många som kom för att ta ett dopp. Riktigt trevligt ställe om man gillar bad, vandring, cykling och fotografering. Sälarna hade dragit iväg någon annan stans...
Bilderna får tala för oss här. Det blev en hel del...


Blekinge


Österlen


Höganäs


Vitstorps Hamn


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page