top of page
  • Skribentens bildSören

Halland - 10 dagar i augusti

Uppdaterat: 3 sep. 2022

Medan vi väntar på nya tänder och reservdelar till bilen, har vi hållit oss relativt nära tandläkare och verkstad. Efter att vi besökt Blekinge, Österlen och Bjärehalvön drog vi norrut till Halland.


Första stoppet blev Halmstad och Tylösand. Det var ganska dött i stan men lite folk såg vi.En promenad längs Prins Bertils stig i strålande sommarväder kan rekommenderas. Det märks att vi är i slutet av sommaren när man enkelt få bord i baren och plats på ställplatserna.
Vi var tillbaka till Torekov för att besöka förrådet där vi har alla möbler. Vi kunde lasta av ytterligare prylar vi inte använder. Återigen blir vi förundrade över hur lite grejor man behöver ha med i bilen. En tanke att ta med sig till den gång vi finner platsen där vi vill bo i framtiden.


Vi stannade två nätter på Lögnäs Gård strax söder om Laholm. Ett förträffligt ställe som har förstått hur man erbjuder valmöjligheter till bland andra husbilsturister.Ställplatsen har ett pris, sedan erbjuder gården bar, restaurang och om man så vill ett SPA. Barnen kan få rusa av sig i "djurparken" och få se kor, får och grisar i verkligheten. Gården fick betydligt mer intäkter av oss än vad vi kanske tänkt oss.


Nästa stopp blev Falkenberg och småbåtshamnen. En helt ok ställplats med god service. Hade vi varit lite mer uppmärksamma hade vi sett den fina fricampingen som finns ute på udden intill hamnen. Nästa gång vi kommer hit ska vi ställa oss där, direkt vid havet.


Efter Falkenberg passerade vi Bua hamn för en natt. Det finns inte så värst mycket att göra här. Vi tog en cykeltur förbi Ringhallsverket och strövade vid havet i Biskopshagens naturreservat.Nästa stopp blev Tiraholms Fisk vid sjön Bolmen. Det här stället vi kan rekommendera. Vi trodde vi var i Småland, men vi var precis intill gränsen mellan Skåne/Småland. Familjen som äger gården fiskar i sjön och erbjuder både restaurang, bar, glasskiosk, hotell och en gårdsbutik med färsk och infryst fisk. Vi åt en utmärkt gösfilé och fick med oss flera frysta för framtida måltider.
Vi vandrade i området och hamnade på ett skolmuseum, en av Sveriges få bevarade byskolor från tidigt 1900-tal. Där kikade vi in genom fönstret då det inte var öppen för besökare.
Vi var i behov av att gå bort några av kalorierna som vi dragit på oss under besöket...Sedan drog vi vidare mot Skåne igen, mer om det i nästa artikel


Här är en samling av bilderna vi fångade.
Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page