top of page
  • Skribentens bildSören

Graz - en blöt historia

Vi lämnade Wien och styrde mot Graz. Vi hade blivit rekommenderade orådet i södra Österrike av en österrikare vi träffade på ställplatsen. Samma firma som har ställplatsen i Wien har en liknande i Graz. Samma koncept, till och med samma kod till toan.


Vi körde i regn och så skulle det förbli i tre dagar. Första dagen ägnade vi åt tvätt, med bara en fungerande maskin och fler som ville tvätta tog det sin tid. Men med det vädret gjorde det inget. En liten lucka blev det den andra dagen då vi passade på att cykla in till centrum. Vi hade tur för vi slapp ösregnet i det fria och väntade ut den skuren med en öl under tak.
Vi lämnade efter tre nätter med ett första stopp i den lilla staden Piber. Här ligger det statliga stuteriet för Lipizzaner-hästen. Man möts flera mil innan med en välkomsthälsning till Lippizaner Heimat. Själva hästcentrum är inte särskilt stort men markerna omkring är fyllda av hästar. Det var måndag och vi var i stort ensamma och kunde gå omkring ensamma i stall och ligghallen med alla föl. Att undvika helger och högsäsong rekommenderas.


På sedvanligt sätt avslutades besöket med en störtskur. Även denna gång hade vi tur och kunde fly in på fiket och vänta ut regnet.


Vi hade planerat att finna en campingplats i Willach närmare bestämt vid Ostriacer See. Det är dyra campingplatser som vill ha kring 40-60€ per dygn även under lågsäsong. Men vi var beväpnade med ACSI-kortet som i stort halverar kostnaden. Den första campingen accepterade endast ACSI-idkortet men gav inga rabatter, vidare till den andra, "nej vi har slutat med ACSI". Provade den tredje. Jodå de accepterade kortet, men bara utan el. Men, det tillkommer "som vanligt" skatter med mera så priset skulle bli 30€, endast kontant. Det regnade som vanligt och jag kände mig uppkörd och förbannad.


Så vi backade ur infarten till en camping för tredje gången, funderade i fem minuter. Vi är mindre än 50 km från Italien och ca 120 km från Udine. Vi drar till Italien.


Mer om det i nästa inlägg. Håll tillgodo med bilder från Graz och Piber.


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page