top of page
  • Skribentens bildSören

Gardasjön och Verona

Fulla av intryck lämnade vi Venedig på fredagsförmiddagen. Vi siktade på Gardasjön och en ställplats i södra änden av sjön, i Peschiera del Garda. En riktigt mysig plats med ett centrum bakom murarna till en gammal fästning.

Peschiera del Garda

Ställplatsen var helt ok, men det blev snabbt överfullt till helgen. Man ska inte komma sent en fredag eller på en lördag till detta område. Vi kom i tid och fick en helt ok plats.


Inför vår resa ut i Europa har vi känt en viss ovilja att hamna på fullpackade ställplatser. Men när man väl är där, är det inte annorlunda än att bo på ett fullbokat hotell. Fördelen är att man slipper köa till frukostbuffén.


Sommarvärmen var tryckande, det var över 30 grader på eftermiddagen och runt 27 på kvällen. El ingick i platsen, men med max 800 watt per uttag kan vi inte använda vår a/c. Men, man klarar allt - även värme.


Vi gav oss ut på en cykeltur utefter Gardasjöns östra sida. På kartan såg det ur som man kan följa vattnet hela vägen. Men snart insåg vi att alla campingplatser här sträcker sig ner till stranden. Så långa sträckor fick vi leda cykeln på sandstranden och genom en marknad.Campingplatsern kring Gardasjön är många och enorma. Tittar man på kartan ser man att de tar upp stora delar av områden kring sjön. Flera av dem har fler än 500 platser. Vi står hellre trångt på en ställplats för mindre än halva priset än på ett av dessa läger.


På kvällen blev det en middag i stan som avslutning på vår tid här. Vi ville se Verona och dit for vi på söndagen, en kort tripp på 45 minuter. Ställde oss på den kommunala ställplatsen vid floden. Tyvärr under ett lövträd som droppade sin sav över hela bilen. Blir till att finna en tvätt snart.


Verona är lite av Venedig på steroider. Liknande gator och torg, men flera nummer större. Värmen var en begränsande faktor, vi promenerade in till gamla stan och strosade planlöst genom gatorna. En riktigt mysig stad, med massor av historia.

Söndag verkar driva ut alla Veronabor till centrum. Det var tur att vi kom hit under lågsäsongen, törs inte tänka på hur det ser ut i augusti.

Tur vi kom i lågsäsong

Vi stannade en natt till, Qui hade funnit en tvätt med self-service bara 10 minuter från vår ställplats. Vi packade tvättkorgen och gick dit. En trevlig dam tog emot oss och visade med italienska gester hur vi skulle göra. Hon ville gärna prata och få oss att berätta om Sverige eller Schweitz eller Sverige eller... Det var lite svårt med förståelsen, så hon lät en av sina andra kunder agera tolk.

Det tog några timmar att tvätta så vi hann med lite fika "på hörnet" men vi kom hem med rena kläder och lakan.


Vi stannade en natt till innan gav vi oss iväg mot nya mål. Vart vi hamnade får du läsa om i nästa inlägg.


Tills dess håll till godo med lite bilder från Garda och Verona.Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page