top of page
  • Skribentens bildSören

Från Bremen till Köpenhamn

Uppdaterat: 6 sep. 2022

Vi har sedan länge noterat Bremen som en stad vi vill se. Särskilt den gamla delen - Snoor. Ett besök där passade bra in i vår planerade rutt mot Sverige. Vi hamnade på en skuggig och trång ställplast, centralt belägen på en ö i floden. En promenad på drygt en kilometer från ställplatsenb och man är mitt i stan.


Snoor var betydligt mindre än vi föreställt oss, men ack så charmigt. Trots århundraden och flera krig så står många hus kvar i all sin glans.Samma kväll vi var där, hade Iron Maiden koncert på fotbollsstadion. Vi mötte många mogna män och kvinnor med väl urtvättade t-shirts som klart deklarerade varför de var i Bremen. Vi behövde inte köpa biljett. Vi hörde koncerten i bilen. Lite dovt emellanåt. Men favoritlåtar och jubel hördes väl från andra sidan floden. Kul!

Ställplatsen i Bremen

Från Bremen siktade vi mot norr. Nästa stopp blev intill Kiel-kanalen. En välordnad ställplats utanför stan, fem minuter från A7:an. Denna dag tog vi till fötterna för att handla mat drygt 1,5 kilometer bort. Givetvis timade vi en rejäl regnskur och blev ganska blöta. Men, vad gör väl det?
Följande dag blev det entré Danmark. Vi valde en liten camping halvvägs till Köpenhamn, mitt på Fyn. En något excentrisk dam äger campingen och har skapat en mysig plats med ställplatser kring en damm. Ville ha en paus på väg genom Denmark och det passade bra att stanna till här. Men, om du är ute med en lite större husbil och ska ta in här - ankom inte med behov av tömning eller att behöva fylla vatten. Allt sådant finns, men var lite krångligt och knixigt för lite större bilar.
Dagen därpå drog vi mot Köpenhamn. Mer om det i nästa post.


Här är fler bilder, håll till godo.


BremenRendsburg

Odense


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page