top of page
  • Skribentens bildSören

Florence - Var god vänta

Florence! Bara namnet gör att man vill man åka dit. Så det gjorde vi. Med tåget tar det drygt 50 minuter från Certaldo där vi var "stationerade". Att ta sig fram med de regionala tågen är både bekvämt och enkelt. Använder man TrenItalia:s app, får du biljetten direkt ner i mobilen. Det är av stort värde när man ska åka från en större ort där turister står i långa köer för att köpa biljett.


På tal om köer. Florence är en enda lång kö. Särskilt om man vill besöka någon av de stora attraktionerna, som t ex katedralen. Först är det en lång kö till biljettkassan. Sedan är det en ännu längre kö för att komma in. Än en gång upplever vi långa köer och oerhört mycket turister under lågsäsong då man kanske förväntade sig att slippa allt för långa köer. Vi vissnade så snart vi såg köerna och avstod att besöka något av alla "måsten" i Florence. Det var till och med kö och folkstockning för att köpa en focaccia på en omtalad street food-bar. Galet! Gatan var igenproppad av människor som ville köpa en focaccia! Vi fick tränga oss igenom folkmassan.


Man blir trött av att köa
För att sedan sitta på gata och äta

Förutom alla köer så är Florence en underbar stad att vandra omkring i. Alldeles intill den långa kön till den berömda focaccia-baren, fann vi en restaurang där vi, utan att köa, fick en utmärkt lunch och en trevlig pratstund med killen som serverade oss.


Efter den både trevliga och goda lunchen, vandrade vi vidare en stund. Men inte så länge. Vi var färdiga med Florence.Ska man "göra Florence" rekommenderar vi centralt beläget hotell, chaufför-service och förbokade guidade turer. Eller rejält med tid och tålamod för att ta sig igenom köerna innan man når dit man vill.


Här kommer fler bilder från Florence:Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page