top of page
  • Skribentens bildSören

First Camp - snarare last camp

monopol är en underskattad affärsmodell
Här kommer gnäll om dålig service och hutlös prissättning och att vi i husbil enkel kan välja en annan ställplats.

Lämnade Bananpannkakan efter tre fina dagar. Härligt att återse områden man varit för länge sedan. Ställplatsen är enkel, men så annorlunda och inbjudande. Micke som driver stället tar väl hand om sina gäster.


Vi var nu på väg till Malmö för två nätter. Jag skulle till optikern i centrum och vädret såg ut att bli dåligt. Lika bra att vi stannar kvar och väntar ut skitvädret. Det enda rimliga alternativet i Malmö tidigt i april är Sibbarps camping som drivs av First camp. Övriga centrala platser i staden är småbåtshamnar som saknar plats för husbilar före mitten av maj eller så var de stängda.

"ska jag kunna hjälpa dig får du vara mer hjälpsam"

På vägen kollade jag hur det var med platser på Sibbarp. First Camps hemsida mobilt vill att man anger ett längdintervall för bilen. Klickade i rutan för 8-9 meter och fick förslag på campingplatser upp till 8 meter. Ringer till receptionen men blir kopplad till centrala bokningen. Efter väntat (som nummer ett i kön) i 10 minuter svarar en kvinna. När jag förklarar mitt ärende menar hon att jag ser/gör fel på siten, de har inte intervaller utan ett val för varje meter, vilket jag inte kunde se. Hon blir så irriterad att hon ser "ska jag kunna hjälpa dig får du vara mer hjälpsam". Efter en stund inser hon att jag kollar på mobilen och hon på en dator.


Nåväl "kan du boka en plats åt mig?", frågade jag. "Absolut, vi har en plats för 10 meter husbil", blev svaret. Hon ville ha namn och adress. "Jag har ingen adress vi bor i husbilen och skatteverket tror att vi bor i en lagerlokal.", sa jag. "Men jag måste ha namn och adress för att kunna boka", sa hon då. Varför behöver de min fulla adress kan man undra, ett uppblåst kundregister att skryta med, eller? Började uppge min sons adress och när jag skulle leta reda på postnummer bröts kontakten.

Hur kan en prissättning ligga så fel

Kollade upp via First camps hemsida på datorn för att boka. Kollade vad det skulle kosta för två nätter med el. Nästan ettusen ett hundra (1100) kronor skulle kalaset gå på. Hur kan en prissättning ligga så fel i relation till vad marknaden generellt erbjuder för ställplatser. Ska vi bidra till alla pooler, gungor och karuseller som de har på området, eller anser de sig ha ett mervärde som motiverar priset? Möjligen har de vant sig att skinna barnfamiljer i husvagn som inte har andra alternativ nära Malmö?


vi i husbil kan med lätthet rösta med fötterna

Nu är det så att vi i husbil kan med lätthet rösta med fötterna (hjulen). Det var enkelt att ställa om GPS:en till en alternativ plats. Vi var tvungna att tömma gråvatten så vi behövde en plats med den servicen. I Malmö var det inget så vi drog till Trelleborgs Ställplats. Säkert inte lika charmig som Sibbarp men för 250 spänn fick man allt, inklusive sjöutsikt och trevligt sällskap.


Häromdagen hörde jag två herrar som talade om First camps olika platser. Sammanfattningen av deras samtal var: aldrig mer till de hutlösa priserna. Kan bara hålla med.


Skrivet i skogen vid Boksjökloster med sjöutsikt, gratis.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page