top of page
  • Skribentens bildSören

Första veckan - vi sover på moln

Tänk att det redan gått över en vecka sedan på heltid i husbil. Vi har hunnit med flera platser och inte haft tråkigt en sekund. Vi besökte Stockholm och Sigtuna, träffade Victor, Oscar och Melker med föräldrar.

Oscar och Melker

Victor

Återsåg goda vänner i Sigtuna. Vi drog vidare till Trosa

Vårt nattläger i Sigtuna

för en natt och sedan valde vi Stegborg som var en riktig hit. Vi hade en underbar vandring över 13 km runt Stegeborg, se mer här.


Trodde jag skulle vara helt utslagen efter den ansträngningen. Men döm om min förvåning när jag kom ur sängen utan problem. Några rundor till och man är tillbaka som på fornstora dagar.


Vi hade ett ärende i Gamleby på fredagen. Vi var där en vecka tidigare för att beställa nya madrasser. Nu var det dags för leverans. TM-sängar hade byggt madrasser som passar våra sängar med märkliga mått. Vilken hit de blev. Vi har nu sovit första natten - vi sover på moln

Har ni fel madrasser i husbilen och de har udda mått så rekommenderar vi TM-sängar. De tillverkar i materialet Outlast och är ett alternativ till Tempur.

Så glad blev Qui för nya madrasser

Läckan i avloppssystemet ska lagas på måndag. Vi hade två dagar innan vi behöver vara i Örkelljunga. Vi bestämde oss för att dra till Öland. Grönhögen är i det närmaste övergivet så här års. Vi har varit fyra bilar i natt. Vi valde denna ställplats då de har tvättmaskin. Jäklar vad vi har tvättat. Ingen som står och väntar på sin tur, lyx.

Grönhögens hamn

Vi tog ut cyklarna och tog en tur till Långe Jan och sedan Eketorps borg. Vi hade helt underbart väder även om det blåste lite. Det är så lite folk ute så vi kunde cykla i bredd i stor sett hela vägen.


Långe Jan är imponerande då det är byggt på 1700-talet. Intressant att de rev en kyrka intill för att få fram material till fyren. Eketorps borg är vanligtvis en turistfälla med massor av folk. Nu var det bara vi, skådisar och statister som spelade in en teveserie som ska visas i framtiden på SVT. Det handlar om en massaker kring år 400 som skedde i närheten.


Här några bilder från dagen, klicka på en bild så blir den större och du kan bläddra bland dem.
Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page