top of page
  • Skribentens bildSören

Första stapplande stegen till heltid på hjul

Uppdaterat: 13 maj 2022

På onsdag morgon den 16 mars lättade vi ankar. Lämnade vår hästgård och våra älskade katter. Vi har trevliga grannar som täcker upp tills Eric och Sara flyttar in med hästar, hund och en katt till.

Målet för vår första tur var att ta oss till Stockholm för att äntligen få träffa familj och vänner igen. Vi har inte ännu träffat Victor som föddes i december. Det var Omicron, RS-virus och flytt i vägen. Men nu var det fritt fram, Nästan! Mariella, Victors mamma, testade positivt för Corona innan vi kom iväg, Hur ska det gå nu då?Vid Skirens badplats
Vår första natt utan ankar blev fricamping i djupa Småland. Vid sjön Skiren finns en badplats med en parkering, toaletter och underbar natur. Vi såg inte så mycket av naturen genom dimman, men skogen såg vi i flera timmar. Var nästan vilse, men fann till slut en väg så vi kom tillbaka till bilen.


På vägen upp till Stockholm hade vi ett ärende. Vi passerade Gamleby där TM-sängar håller till. Madrasserna i husbilen är inte bra för oss. Vi har legat på Tempur de senaste 15 åren så vi märkte att vi behöver bättre underlag att sova på.TM-sängar säljer en motsvarande produkt och de kan skapa en kopia av formen på den madrass vi har i husbilen. Vi behöver passera dem igen om en vecka eller så för att installera nya madrasser.


På vägen vidare ringde vi till Helena som bor på en gård utanför Nyköping. Ville hon ha nattgäster och kunde middagen stå på bordet när i kom 😎. Helena är uppfödare av vår Ärtan, men hon är även en fantastisk matlagare med egen cateringfirma. Jodå, vi var välkomna. Kvällen blev en blandning av hundträff, sex underbara Field Spaniels, och en kulinarisk upplevelse i trevligt sällskap.

Natten tillbringades men halva bilen i garaget till vänster

Morgonen efter ställde vi in GPS:en på Tantolundens Ställplats. Vi anlände kring ettiden för att sedan ta en långpromenad genom vår gamla hemstad. Förutom Slussen ser allt ut som vi lämnade det för över 10 år sedan.

Tantolundens Ställplats
Hur ska det bli med Victor och familj? Mariella har nu testat negativt och så även övriga i familjen. Så idag, lördag, ska vi kunna krama om alla fem, en mer än förra gången vi träffades.


Häng med på resan, registrera din email här.


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page