top of page
  • Skribentens bildSören

En liten Skåne - innan vi drar vidare

Vi lämnade Halland och tog oss tillbaka till Skåne igen. En vecka innan bilen skulle besiktigas, Qui få en ny tand och vi skulle förtidsrösta.


Den här gången landade vi i Tosteberga hamn strax norr om Åhus. En riktigt mysig hamn där det, om man kommer i tid, går att få plats med havet framför nosen. Vi var lite sena så vi fick en utmärkt plats - med fri sikt in i en buske.


Tosteberga hamn i arla morgonstund

Vi tog en cykeltur till Åhus och "hon på Google maps" tog oss in i skogen på stigar som inte var så lättcyklade med våra citycyklar. Men, har man bestämt sig för en tur så har man... Väl inne i Åhus märkte vi tydligt att sommarsäsongen verkligen har klingat av. Det var lite folk ute. Men, glasskiosken var öppen. Viktigt när man är i Åhus.
Nästa stopp blev Kåseberga. Även denna ställplats var mer än halvtom så vi hade inga problem att stanna över natten. Eftersom vi varit vid Ale stenar många gånger tidigare, nöjde vi oss med ett stopp i hamnen. Denna gång provades Kåsebergaglass. Utmärkt!


Efter Kåseberga drog vi vidare till Ystad Marina. Tvättbehovet gjorde sig gällande och i Ystad hamn vet vi att de har en utmärkt tvättstuga. Den nyttjade vi och hann också med en promenad inne i Ystad.
Som nästa stopp, bestämde vi oss för Falsterbo -- Skanör. Vi tog in på den stora campingen intill ridsportanläggningen där vi tillbringat en hel del tid genom åren. Nu var den delen av Falsterbo tyst och öde.


Är man i Falsterbo, måste man besöka Fotografiska Photo Art Museum. Museet ligger läckert invid stranden. Utöver deras utmärka utställningar, finns det en trevlig bistro som har utmärkt mat.

En cykeltur till Måkläppen och vidare till Skanör hann vi med. Där var många fågelskådare den här dagen. Någon ovanlig fågel hade skådats tidig morgon, men nu satt fågelskådarna mest och studerade moln. Fågeln visade sig inte igen.Medan vi var i Falsterbo, ville vi besöka utställningen som gjorts till minne av Lennart Nilssons 100 årsdag. Den var stängt när vi kom fram. Typiskt nog hade de övergått till att bara ha öppet i helgerna samma vecka som vi var där. Sommarsäsongen lider - som sagt - mot sitt slut.Vi besökte goda grannar i Klippan för en fantastisk middag med gösen från Tiraholm i huvudrollen. Det är kul att besöka vänner med husbil. När värden klipper med ögonen går man bara till hemmet några meter utanför värdens dörr.


För att vara redo att lämna bilen tidigt hos Bengt i Örkelljunga, spenderade vi natten på deras ställplats. Bilen var klar strax efter lunch och i drog till Landskrona och Ludåkrahamnen. En utmärkt ställplats som ligger lite utanför allfarvägarna. Men, det är endast en dryg kilometer in till centrum. Landskrona är en trevlig stad, med emfas på stad. Den gamla stadsbilden har i allt väsentligt, till skillnad från många andra svenska städer, överlevt 60-talet moderniserings-tyrrani.


Nästa stopp blev Trelleborg för att vi skulle passa nästa färja till Rostock. Nu ger vi oss iväg på nästa etapp i södra Europa. Målet är att nå Sicilien till nyår. Vi tar vägen genom Tyskland och Frankrike på vägen dit.


Som vanligt kommer bilderna här:Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page