top of page
  • Skribentens bildSören

Då var husbilen äntligen på plats

Att vänta på något gott är långsamt, men nu var det äntligen klart för leverans.

Vi bor två mil från Bengt i Örkelljunga så vi tog cykeln och trampade genom skogen i grådasket. Kom fram svettiga men glada och var beredda på leveransgenomgång. Vi hade fullt fokus på vår guide så jag glömde helt att ta bilder. Planen var att spela in video men kameran var kvar i fickan hela tiden.


Eftersom vi hade cyklarna med oss blev det perfekt att få hjälp att lasta dem i garaget på det nya cykelstället. Det visade sig inte vara helt enkelt. Styrena måste monteras ner innan vi kan få in hojarna. Det blir säkert enklare efter lite träning.


Någon måste ha missat att dieseln kostar över 21 kronor per liter

Första anhalt blev påfyllning av gasol i den fasta tankflaskan och inköp av en ny P11 som ska kopplas in. Därefter en snabb lunch på McDonalds, vi var utsvultna och avvek från dietplanerna idag. Sedan var det dags att tanka. Insåg att det skulle bli en häftig nota, men efter 1499 kronor la pumpen av. Det finns tydligen en gräns kring 1500 kronor när man använder kortet vid pumpen. Någon måste ha missat att dieseln kostar över 21 kronor per liter numer. Nu blev tanken i stort sett full i alla fall. Dags att köra hemåt, men först tog vi denna hastiga selfie.


Vi bytte plats inna Qui körde hem

Qui var beredd på att köra något stort och tungt, men blev positivt överraskad. Knausen är enkel att köra, stark så man får hålla ett öga på hastighetsmätaren. Det blev en kort tur då vi bara har 20 minuter hem Väl hemma var det bara att koppla upp oss på el och se till att bilen blev varm. Jäklar vad en utkyld husbil kan vara kall.


Fint tillskott till gården.

Vi har köpt en hel del grejor som ska med på resan och var ivriga att bära in allt för att se hur allt ska få plats. Med bilen på gårdsplanen var det snabbt gjort. Fyllde på med vatten så vi kunde diska det nya porslinen och glasen. Inser att vi behöver få till stötdämpande saker i skåp och lådor. Vi får fundera lite på hur det ska gå till. Kanske kan du berätta hur ni gjort?


Det blev snabbt väldigt varmt i huset, det tar nog ett tag innan vi kalibrerat klimatet till perfektion. Men heller varmt än kallt både ute och inne. Passade på att bädda sängarna med nya lakan och täcken, packade upp Nespressomaskinen och gjorde oss var sin espresso. Smakade utmärkt. När mörkret föll blev det riktigt mysigt så vi passade på att ta ett glas vitt medan disken torkade.


Qui på nattklubb

Återkommer med fler rapporter.Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page