top of page
  • Skribentens bildSören

Brügge - Väl värt ett besök

När vi flyttade från Portugal i mars 2020 hade vi tänkt ta en lugn bilresa genom Europa och komma fram till vårt mål i Sverige samtidigt med flyttbilen. Det blev inte så. Men, innan vi visste att Covid skulle slå till, var Brügge ett av de ställen vi hade tänkt besöka längs vägen. Då, i början av mars 2020, började många av Europas länder stänga sina gränser i sin strävan att stoppa smittspridningen. Belgien hade fortfarande sina gränser öppna men alla restauranger var stängda. Det blev inget Brügge då. Nu skulle vi i alla fall ta chansen. Kanske stanna några dagar för att ta igen det vi missade då.


Staden uppfyllde våra förväntningar. En mysig stad som gjort allt för att behålla den historiska kärnan. Trots regn och kyla var det fullt med turister. Vi hade läst på att man ska undvika restaurangerna vid marknadsplatsen mitt i stan. Alltså hamnade vi i en av turistfällorna på marknadsplatsen… Och givetvis åt vi Moules frites.


Att drälla runt bland gatorna i Brügge är helt tillräcklig förströelse. Det finns heller ingen risk att man svälter eller dör av törst. Möjligen får man allt svårare att gå rakt.


Campingplatsen vi valde ligger cirka tre kilometer utanför centrum. Det är en av de mest välskötta vi upplevt på vår resa. Om du bokar online är det bara att köra in till sin plats. Alla faciliteter var i perfekt skick. Carrefour finns ca 300 meter bort. Det tar en kvart att cykla in till centrum eller cirka 30-40 minuter att gå.

Vi kunde inte lämna Belgien utan att köpa en bricka frites. För detta besöktes ännu en turistfälla. Efter en stund i kö, fick i var sin laddning med pommes. Ingen större hit. Men, nu är det gjort.


Vi drar vidare mot Amsterdam, mer om det i nästa artikel.

Här kommer fler bilder från Bruges:Senaste inlägg

Visa alla

Dieppe

bottom of page