top of page
  • Skribentens bildSören

Bologna

Innan vi nådde Bologna, hamnade vi först i Parma som vi fann trist och själslös. Vi förolämpar säker många, men så kände vi.


Nästa morgon drog vi vidare mot Bologna. Något helt annat skulle det visa sig. Ställplatsen vi hittade var vid en husbilsaffär. Tekniskt sett var den perfekt. Annars är den inte jättekul. Fördelen är att den ligger intill en busshållplats som tar en in till staden på 20 minuter.Vi gillade staden direkt. Bussen stannade vid stationen och därifrån är det raka spåret in till den gamla delen av Bologna. De stora gatorna har arkader som skyddar mot både sol och regn. Hela promenaden blir som att vandra i en galleria, fast betydligt charmigare. Gatucaféer och restauranger blandas med shopping på ett trivsamt sätt.
Dumt nog hade vi ordnat med lunch hemma innan vi kom iväg in till centrala Bologna. När vi fann de mysiga gatorna och gränderna med barer, restauranger och mataffärer fick vi nöja oss med att titta på maten. Men dricka måste man i värmen och för det fanns det många alternativ att välja på.Vi valde att stanna en natt till så vi kunde besöka den gamla staden med tom mage. Det regnade rejält den här dagen, men vad gör det när man kan gå i de långa arkaderna.

Qui fick dessutom testa om de nya kängorna var vattentäta. De fick med beröm godkänt. Inga skavsår och vattenavvisande.Till lunch hittade vi en härlig restaurang där vi hade skydd mot regnet under ett parasoll. Vi beställde en ost- och charkbricka och tänkte nog att vi skulle äta middag senare på kvällen. Men, den brickan var så generöst tilltagen att det inte blev någon middag. Efter lunch, vandrade vi vidare i regnet och fann givetvis några ytterligare vattenhål.


Bologna borde vara med på allas bucket-list, tycker vi. Se till att besöka staden på tom mage.


Här kommer fler bilder:Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page