top of page
  • Skribentens bildSören

Bilbao

Vi tog oss vidare mot Sverige genom norra Spanien och övernattade i en liten ort som heter Navia. De har en enkel men trevlig ställplats alldeles vid havet. En natt stannade vi för att sedan fara vidare mot Bilbao.


I Bilbao finns en annorlunda ställplats. Högst upp på berget med utsikt över staden. Det är enkelt att ta sig in till Bilbao med bussen som kör längs de branta serpentinvägarna.


Bilbao har en internationell turismagnet - Guggenheim Museum. När staden ville rusta upp det gamla hamn- och industriområdet kring floden lyckades man attrahera Guggenheim & Co att investera där. Resultatet blev en unik arkitektur som tydligen får många arkitekter att "go bananas". Och visst är museet speciellt - mycket annorlunda.Vi hade förmånen att få se en separatutställning av Miró utöver de fasta enheterna. Är du i Bilbao, missa inte det här museet.I övrigt blev det inte allt för mycket turistande. Vädret visade inte sin bästa sida, men trots det fann vi flera trevliga ställen för tapas och gott att dricka.


Här är fler bilder:
Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page