top of page
  • Skribentens bildSören

Benidorm - inte i vår smak

När ett av Sörens barnbarn var yngre och inte gillade maten, sa han: “det här är inte i min smak". Han ville inte såra oss vuxna, så han hade funnit ett sätt att komma runt problemet. Vi lånar hans uttryck för att beskriva hur vi upplevde Benidorm.


Benidorm är en semesterort som de senaste femtio åren byggts ut till en plats som liknar allt annat än Spanien. Snarare Las Vegas. Där är så många skyskrapor! Och det är så tätbebyggt! Barer och brittiska pubar ligger tätt, tätt. Det hörs mer engelska än spanska. Alla "permobiler", som folk använder för att ta sig fram i stan, förstärker intrycket av Las Vegas.

Trots att vi var där i december, var det öppet i stort sett överallt. I centrum och längs stranden behöver man inte gå många meter till nästa bar. Många av gästerna ser ut att ha suttit en stund vid borden...

Vi tog oss utanför centrum och besökte ett naturreservat, "Parc Natural de la Serra Gelada”.  Här fick vi “nytta” av den exploaterade orten. Allt var utmärkt ordnat med en vacker lätt-promenerad väg utmed kusten. Vägen slutar vid fyren "Faro del Albir" som har en underbar utsikt över Medelhavet.


Benidorm är verkligen en cykelstad, det finns avdelade cykelbanor överallt. Lite ovanligt har de lagt vissa sträckor i mitten av de bredaste gatorna.


Vi hade bokat en vecka på campingplatsen "Villasol", men vi fick nog efter fyra nätter. En fördel med husbil, man röstar med hjulen.

Här kommer fler bilder från Benidorm:Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page