top of page
  • Skribentens bildSören

Andra cirkeln sluten

Och så är vi tillbaka i Sverige efter ytterligare sju månader på rull.

Många platser har vi hunnit besöka. En del bara ett par dagar och andra i över en månad. Sedan vi startade vårt husbilsliv och resan genom Europa våren 2022, har vi övernattat på 129 olika platser. Vill du veta var så klicka här:

Det har varit fantastiskt att få resa runt i Europa utan att helt säkert veta vart vi skulle landa nästa dag. Under första delen av vårt “andra varv” på resan har vi bland annat upplevt Mosel igen, Alsace, Toscana, Rom, Neapel och Sicilien.


Till vår förvåning blev vi slitna av att vara yrkesturister. Intrycken blev så många och djupa att vi fick "overload". Varje ny plats vi besökte var spännande, men efter några timmar kändes det som vi upprepade oss och ville hem till bilen.

Innan vi köpte husbilen och kom iväg, förundrades vi över alla som kör raka vägen ner till Spanien och står still i flera månader. Vi kanske till och med uttryckte oss lite raljant kring företeelsen. Men med mer erfarenhet, inser vi att det finns goda skäl till att stå still och inte hela tiden vara på väg.

En månad i Nerja gav oss ro och vi kunde ladda om inför det fortsatta äventyret. Det var underbart att bara vara utan att planera resvägar och söka ställen att övernatta på.


En dryg månad spenderade vi i Portugal. Här kände vi oss hemma och upplevde flera kära återseenden sedan våra år här.

Vi har bestämt att den andra rundan i Europa får bli den sista i husbilen.

Nu letar vi efter ett nytt, fast boende. Än vet vi inte exakt var det blir, men Kullahalvön är en plats där vi spenderat en del tid och som vi gillar…


Vill du veta mer om hur året varit så läs gärna i de ca 100 artiklar vi har publicerat under det senaste året. Vi återkommer om hur det går för oss och hur vi landar i nästa kapitel av livet.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page