top of page
  • Skribentens bildSören

Amsterdam - fyllt av konstintresserade

Det är en kort sträcka mellan Brügge och Amsterdam. Skillnaden mellan dem är påtaglig. Amsterdam är en sprudlande plats med ett enormt utbud av aktiviteter och intressanta saker att se.


När vi var här pågick den stora utställningen av Vermeer. Att det skulle vara ett så stort intresse var en överraskning, för oss i alla fall. Vi kunde inte komma in på van Gogh's museum, det var utsålt alla dagar. På Rijksmuseum vad det långa köer, så vi fick avstå konstrundan.
I övrigt är Amsterdam en stad man promenerar runt i. Det är bara att gå vilse och insupa atmosfären. Givetvis passerar mad Red Light district och "de nio gatorna", och övriga kända platser.Det finns alltid en mysig pub att slinka in i. Det är särskilt trevligt när det regnar hela tiden.Vi valde en halvt stängd camping utanför staden, men närhet till Metron som går direkt till centralstationen. Vi kunde komma in och stå med el. Men toa och dusch fick man sköta i bilen. När det är mulet och ösregnar är den externaelen viktig. Även stora batterier tröttnar när solen inte hjälper till.


Vi kommer gärna tillbaka i bättre väder. Vi skrapade bara på ytan och vill göra ett nytt försök.


Här är fler bilder från Amsterdam:
Senaste inlägg

Visa alla

Dieppe

bottom of page