top of page

Vårt hem - Husbilen

Du kanske vill veta lite om vårt hem

knaus-hb-1631040969.jpg

Vårt hem är en Knaus Sun I 900 LEG från 2017.

Vi köpte den hos Bengt i Örkelljunga. Vi kan varmt rekommendera dem för er första bil. De har varit hjälpsamma och mycket flexibla för att vi ska kunna flytta in i bilen parallellt med att huset lämnas.

Att välja en husbil kräver en del resonerande. Vi kom snart fram till att vi prioriterade komfort framför tillgänglighet till extrema platser. Vårt nya hem var det vi skulle välja. Att köpa en ny husbil var helt omöjligt då vi ville ha den inom 3-4 månader. 


Bilen var väl utrustad når vi fann den, men en del tillägg och ändringar har vi gjort. Det viktigaste för oss som fanns med från början är bland annat ALDE värme med värmeväxlare, hydrauliska stödben, air condition och det som inte finns med - taksäng fram. Det är full ståhöjd i hela bilen.

Vårt fokus har varit att få till en bil som kan klara sig utan stolpe varje natt. Vi tror att vi ska klara oss helt utan extern 230V under sommaren, och i södra Europa under vintern. Ska vi använda air condition blir vi tvungna att finna en stolpe. Nu har vi 300Ah bly-kolbatterier som driver en omformare på 1800W och som laddas genom 380W solpanel samt en DC/DC laddare för snabb laddning när vi kör. Vi bör kunna koka kaffe och ladda all elektronik varje dag för att sen se på TV. Begränsningen för hur länge vi kan fricampa styrs av vatten och toalett, inte el.

 

Vi bytte satellitantennen mot en internetantenn och router. I garaget finns det nu ett cykelställ där vi ställer de nyinköpta elcyklarna. Ett larm har installerats och förstärkt lås på förardörren.

bottom of page